Solist - tenor

Afkomstig uit Verenigd Koninkrijk

De Britse tenor Adam Smith is sinds seizoen 2014-2015 lid van het Jong Ensemble Opera Vlaanderen.
Hij studeerde aan het Royal Northern College of Music en aan de Guildhall School of Music and Drama. Hij ontving tijdens zijn studies verschillende beurzen en prijzen en nam geregeld deel aan operaproducties in zijn vroegere scholen. Zo was te horen als Roméo/Roméo et Juliette, Don Ottavio/Don Giovanni, Tichon/Kát’a Kabanová en Bill/Flight. Verder is Adam Smith te gast bij de Dorset Opera Festival, UCOpera, Clonter Opera, de Royal Northern College of Music. Zijn concertrepertoire beslaat zowel werk van Karl Jenkins, Rossini, Haydn, Händel, Liszt en Bruckner. Recent was Adam Smith the horen als Alfredo/La traviata in de Dorset Opera en in het Rose Theatre in Kingston in de tenorpartij van Mendelsohn’s Elijah en als Roméo/Roméo et Juliette.
In Opera Vlaanderen vertolkte Adam Smith vorig seizoenen de rollen van Ein junger Diener/Elektra, Koezka/Khovansjtsjina, Amon/Akhnaten (Glass) en Basilio & Don Curzio/Le Nozze di Figaro, Walther von der Vogelweide/Tannhäuser, Eustazio/Armida, Cassio/Otello en Jack O'Brien en Tobby Higgins/Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny. Dit seizoen horen we Adam Smith als Janek in de nieuwe productie van De zaak Makropoulos, Steuerman in Wagners Der fliegende Holländer en als de Indische zanger in de nieuwe productie van Rimsky-Korsakovs Sadko.
Recent sleepte hij de eerste prijs in de wacht op de Ferruccio Tagliavini International Singing Competition 2015 in Graz, alsook de prijs van de kritiek en de prijs van beste tenor.

Adam Smith bij Opera Vlaanderen