De van oorsprong Britse pianist en dirigent Andrew Wise studeerde muziekwetenschap in Cambridge en directie en piano aan de Royal Academy of Music in Londen. In 1983 werd hij repetitor van De Nederlandse Opera, Amsterdam en tevens coach van de Opera Studio aldaar. Als lied- en operabegeleider trad hij veelvuldig op in de concertzalen van Nederland en België. Hij werd door Gerard Mortier uitgenodigd om repetitor te worden in de Brusselse Muntschouwburg in 1989, en een jaar later werd hij ook koordirigent van de Nationale Reisopera in Nederland.

Van 1994 tot 1997 was hij koorleider bij de Vlaamse Opera en sinds 1998 is hij koordirigent van de Koninklijke Deense Opera in Kopenhagen. Als gastdirigent trad hij op met het Vlaams Radiokoor, met wie hij opnames maakte van zijn eigen koorwerken. In april 2002 vond de creatie plaats van zijn cantate voor kinderkoor, Liefde en Bloed, gecomponeerd in opdracht van de Vlaamse Opera. Als koordirigent bereidde hij instuderingen voor bij het Deens Radiokoor, o.a. het Requiem van Verdi onder leiding van Christoph Eschenbach, en Turandot - de laatste opname van Giuseppe Sinopoli.

Andrew Wise was tevens gastdirigent van Tivoli’s Koncertkor en pianobegeleider van de serie zangmeesters van het Conservatorium van Kopenhagen. In Scandinavië breidt zijn werk zich uit naar Zweden, waar hij gastdirigent was van het koor van de Opera van Göteborg en assistent van Kent Nagano met het Göteborg Symfoniker. In 1990/2000 was hij eerste dirigent van de Hoofdstad Operette, Amsterdam. Vanaf 2002 is hij dirigent van Kamerkoor Carmina (Kopenhagen).