Sopraan Anne Cambier kan reeds terugblikken op een indrukwekkend veelzijdige carrière en beheerst de drie grote klassieke zangdisciplines : opera, lied en oratorium. Na haar studies aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent waar ze zangopleiding volgt bij Zeger Vandersteene en Paule Daloze, bekwaamt Anne Cambier zich verder bij de vermaarde zangpedagoge Noëlle Barker aan de Londense Guildhall School of Music and Drama. Ze volgt tegelijk tal van masterclasses. Tijdens haar verblijf in Londen vertolkt ze reeds een aantal rollen bij verschillende Britse operagezelschappen en werkt ze regelmatig samen met Les Arts Florissants o.l.v. William Christie. Vanaf 1996 komt haar carrière in een stroomversnelling dankzij ondermeer de Koningin Elisabethwedstrijd. Ze wordt gevraagd door de meeste Belgische orkesten en werkt met dirigenten als Christopher Hogwood, Antonio Pappano, Seiji Ozawa, Reinhard Goebel, Paul Goodwin, Paul Dombrecht en Georges Octors. In 1997 debuteert Anne Cambier in de Munt in Brussel. Ze is er te gast in producties van o.m. Parsifal (A. Pappano), Orfeo (Trisha Brown/R.Jacobs; te gast in Aix-en-Provence, Londen, Parijs en New York), Le Nozze di Figaro (A. Pappano) en La Rappresentazione di Anima e di Corpo met La Fenice o.l.v. Jean Tubéry. In de Vlaamse Opera verleent Anne Cambier haar medewerking aan Jenufa (Janácek)in de gevierde productie van Robert Carsen, die in Japan werd uitgevoerd o.l.v. Seiji Ozawa, en die ook te gast was in het Grand Théâtre de Luxembourg.
Voor Muziektheater Transparant vertolkt ze liederen van Samuel Barber en de hoofdrol in Mozarts Zaïde (Festivals van Edinburgh en Covent Garden met The Academy of Ancient Music),  Seleuce/Tolomeo (Händel) in een regie van L. Hume met Il Fondamento o.l.v. P. Dombrecht en Elisa in Mozarts Il Re Pastore (België, Nederland). Op de RuhrTriennale was ze een opvallende Papagena in Die Zauberflöte o.l.v. Marc Minkowski.Voor het  Muziek Lod te Gent creëerde ze de liedcyclus Boreas van Dominique Pauwels. Anne Cambier bezit een uitgebreid liedrepertoire dat ze vooral brengt met Jan Vermeulen (fortepiano). Hun cd Mozart-Haydn Lieder kreeg uitstekende recensies.
Anne Cambier is regelmatig te gast bij barokorkesten zoals Musica Antiqua Köln, Les Agrémens, Il Fondamento, The Academy of Ancient Music, La Petite Bande... en werkt in toenemende mate met haar eigen barokensemble I Justiniani. Hun eerste cd Songs by Henry Purcell werd internationaal zeer lovend onthaald en kreeg in het toonaangevende Nederlandse vaktijdschrift 'Luister' een 10/10 voor de uitvoering.  Anne Cambierwas festivalgast van het Festival van Vlaanderen Kortrijk.
Voor de WDR-radio nam ze samen met pianiste Sheila Arnold liederen van A. Salieri op.
Voor het seizoen 2007-2008 zijn er onder meer cd-opnamen met muziek rond Marie-Antoinette, concerten met Il Fondamento, Mozart-aria’s met I Justiniani, Die Schöpfung, Carmina Burana, Orphée aux Enfers en tal van recitals met o.a. Jan Vermeulen, Ann Fierens en Michael Pas.