Afkomstig uit Verenigd Koninkrijk

http://www.benpope.com

Benjamin Pope is een Brits dirigent die eerder gastdirigent was bij Ballet Vlaanderen en een zeer uitgebreide ervaring heeft in het dirigeren voor dansproducties. Hij werkte samen met o.a. het Royal Ballet (zowel in de Royal Opera House, Covent Garden, als op hun internationale tournees), het New York City Ballet, het Nationale Ballet in Nederland, het Koninklijk Ballet van Zweden, het Fins Nationaal Ballet, het Semperoper Ballett, het Nationaal Ballet van Noorwegen, het Scottisch Ballet, het Tokyo Ballet en de Rambert Dance Company. Hij ontving daarnaast ook uitnodigingen van heel wat andere gezelschappen.

Benjamin Pope werkt ook al lange tijd samen met de Britse choreograaf Matthew Bourne (AMP/New Adventures) en dirigeerde verschillende van zijn producties, waaronder het bekroonde Swan Lake, Nutcracker, en Highland Fling. Hij fungeerde eveneens als muzikaal leider voor The Car Man, Edward Scissorhands en Play Without Words, waarvoor hij de jazzpartituur van Terry Davies voor piano dirigeerde in het Verenigd Koninkrijk en in Los Angeles.

Benjamin Pope dirigeerde naast vele dansproducties ook heel wat grote werken voor koor en orkest, waaronder de requiems van Verdi, Mozart en Fauré in New York en London, The Dream of Gerontius van Edward Elgar, de Carmina Burana van Carl Orff, Elias van Felix Mendelssohn, de Psalmensymfonie van Igor Stravinsky en het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Bij zijn operawerk springen onder meer uitvoeringen van Verdi, Puccini, Mascagni, Mozart en Rossini in het oog. Zijn werk als componist bevat orkestwerken, composities voor de Rambert Dance Company, alsook composities voor film en televisie.

Benjamin Pope was eerder bij Ballet Vlaanderen te gast voor verschillende producties waaronder Onegin en Doornroosje.