De Belgische bas Chris De Moor werd geboren in Antwerpen. Aanvankelijk studeerde hij klassieke talen, grafiek, tekenen en kunstgeschiedenis in Brussel. In de periode 1973-'82 was hij lid van het Muntkoor. Tegelijk studeerde hij aan het Conservatorium van Brussel (o.m. lied, opera en concertzang) en behaalde hij belangrijke prijzen op zangwedstrijden in Antwerpen, Parijs, Oostende, Barcelona en Vercelli.
Chris De Moor is geregeld te gast in de Vlaamse Opera. Hij vertolkte er tot dusver rollen als Commendatore/Don Giovanni, Prins Gremin/Jevgenij Onegin, Gualtiero/Edgar, Horn/Un Ballo in Maschera, Mr. Flint/Billy Budd, Nachtwächter/Die Meistersinger von Nürnberg, Tchélio/L'Amour des trois Oranges en Une Voix/HérautII/Un autre Paysan/Jeanne d'Arc au Bûcher.
Daarnaast is hij te gast in de Opéra Royal de Wallonie (Nabucco, La Damnation de Faust), op de Festivals van Vlaanderen en Wallonië, bij het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen en bij de Filharmonische Vereniging van Brussel.
In het buitenland was hij te horen in Nederland, Griekenland, Duitsland, Spanje, Italië, Zwitserland en vooral in Frankrijk waar hij te gast is in diverse operahuizen (o.m. Toulouse, Straatsburg, Tourcoing, Montpellier, Marseille, Nantes, Avignon), met La Grande Ecurie et La Chambre du Roy o.l.v. Jean-Claude Malgoire, bij Radio France, op het Festival Berlioz in Lyon en op de Chorégies van Orange.
Het operarepertoire van Chris De Moor is uitgebreid. Hij zong o.m. in Zaide, Le Nozze di Figaro, Don Giovanni, Die Zauberflöte, Il Barbiere di Siviglia, La Bohème, Turandot, Nabucco, Otello, Rigoletto, Un Ballo in Maschera, Les Troyens,Roméo et Juliette, Le Roi malgré lui (Chabrier), La Tête d'Or (Barraud), Pelléas et Mélisande, Don Quichotte, Die Frau ohne Schatten, Montségur (Landowski), La Favorita, Hérodiade (Massenet), Alceste, Platée, Le Roi d'Ys, Les Noces d'Oedipe (Paul Bastide) en Mireille.
In de Munt was hij te horen in Wozzeck, Gianni Schicchi, Pelléas et Mélisande, Die Meistersinger von Nürnberg, Otello, Jevgenij Onegin en Der Rosenkavalier.
Zijn discografie omvat o.m. Rameau's Platée en Händels Messiah, beiden o.l.v. Jean-Claude Malgoire.