Opleiding
Mozarteum, Salzburg bij Heiner Hopfner en Wolfgang Holzmair; Operastudio van de Staatsoper Hamburg
 
Carrière
Lid van de Operastudio Hamburg; vanaf 2008 ensemblelid van de Opera van Frankfurt waar ze rollen zong als Susanna/Le Nozze di Figaro, Musetta/La Bohème, Pamina/Die Zauberflöte, Servilia/La Clemenza di Tito, Zdenka/Arabella en de titelrol in La Calisto (Cavalli).
Engagementen aan het Theater an der Wien, o.m. Ismene/Mitridate (Mozart) en Telaire/Castor et Pollux (Rameau).
Daarnaast concertzangeres en recitaliste met o.m. optredens in Wigmore Hall, het Konzerthaus Wien en het Concertgebouw Amsterdam.
 
Hoogtepunten
2006: debuut op de Salzburger Festspiele, gevolgd door verdere engagementen aldaar: Amor/Orfeo ed Euridice (Gluck) o.l.v. Riccardo Muti en Zerlina/Don Giovanni o.l.v. Yannick Nézet-Séguin; Musetta en Norina/Don Pasquale aan de Komische Oper, Berlin; Anne Trulove/The Rake’s Progress in de Opéra de Lille; Poppea/L’Incoronazione di Poppea met Glyndebourne Touring Opera.
 
Prijzen en onderscheidingen
Lilli Lehmann Medaille van het Mozarteum van Salzburg; ‘Jonge kunstenares van het Jaar’ door het Opernwelt magazine in 2009; ‘Echo Klassik’ Prijs voor haar cd Verwandlung – Lieder eines Jahres
 
Gewerkt met
Nikolaus Harnoncourt, Daniel Harding, Marek Janowski, Emmanuel Krivine, Thomas Hengelbrock e.a.
 
Recente en toekomstige producties
Mélisande/Pelléas et Mélisande in Frankfurt in een nieuwe productie van Claus Guth; roldebuut als Adèle/Die Fledermaus in Frankfurt.
 
www.christianekarg.com

Werkte in het verleden mee aan