http://www.decompagnie.org

Serious play is not an oxymoron; it is the essence of innovation.
—Michael Schrage

deCompagnie is een internationaal ensemble voor muziek en theater, dat zijn oorsprong kent in het conservatorium van hun thuishaven Antwerpen.  Ontstaan vanuit een artistieke noodzaak naar symbiose brengen stichter en bezieler Mathias Coppens en Michiel Delanghe als artistieke leiders de top van de nieuwe generatie muzikanten samen om de muziek van de 21ste eeuw met hun typische warme en genereuze spel te verdedigen. 

De muzikanten van deCompagnie zitten nooit stil en gaan voortdurend de dialoog aan met elkaar en met de buitenwereld van vroeger en nu. Ze voelen zich thuis in deze eeuw van verzoening tussen stijlen en genres.

 In 2014 ging deCompagnie van start met zijn eerste muziektheater 'Dolores' in Antwerpen en Amsterdam. Een samensmelting met het Turkse Lâmekân Ensemble zorgde voor een uniek project met ruimte voor klassieke Ottomaanse muziek en de Turks-geïnspireerde muziek van hun westerse tijdgenoten. Hierbij deelden ze het podium met Wim Henderickx. Naast hun projecten op reguliere concertpodia, staat deCompagnie in nauw contact met de compositieklas van het conservatorium van Antwerpen waar ze op regelmatige basis workshops verzorgden en nieuw werk creëerden. Samen met 'The New What Now' gaven ze verschillende compositie-opdrachten aan een team van jonge componisten en videokunstenaars. DeCompagnie speelt regelmatig in coproductie met het Hermes ensemble.

De debuut CD van DeCompagnie is te beluisteren bij Phaedra in de reeks ‘In Flanders fields’ met hun opname ‘Preludes’. 

Volgend seizoen maken ze hun eerste grote productie voor OperaBallet Vlaanderen met “Banket, of de wraak op de Macbeths” in een regie van Tom Goossens.

 

Mei 2018

www.decompagnie.org

Werkte in het verleden mee aan