De Britse sopraan Diana Vivian studeerde zang aan de Royal Academy of Music en aan de Guildhall School of Music bij Rudolph Piernay. Tijdens haar studies ontving ze de Countess of Munster Studiebeurs en de Principal-Prijs voor buitengewone vertolking. Tijdens haar studietijd vertolkte ze met veel bijval Respighi's Arie Antiche in de Purcell Room en op BBC Radio.
Ze zong de titelrol in Aida onder Sir Richard Armstrong in de Scottish Opera (december 2003) waar ze tevens de rollen voorbereidde van Gerhilde en Gutrune in de gelauwerde productie van Der Ring van datzelfde huis.
Ze werkte ook samen met de Welsh National Opera in Il Trovatore (Leonora) en ze maakte een tournee door de V.S. met de London City Opera als Eerste Dame/Die Zauberflöte.
Daarnaast waren er de vertolkingen van Contessa/Le Nozze di Figaro voor de London Opera Players en Fiordiligi/Così fan tutte voor Mid Wales Opera en van Elektra/Idomeneo, Amelia/Un Ballo in Maschera, Alice Ford/Falstaff, Desdemona/Otello, Lady Macbeth/Macbeth, Abigail/Nabucco, Cio-Cio-San/Madama Butterfly, Tosca en Leonore/Fidelio.
Diana Vivian werkte reeds samen met vooraanstaande dirigenten en regisseurs als Pascal Tortelier, Peter Robinson, Sir Alexander Gibson, David Pountney, Jonathan Miller en Richard Jones.
Diana Vivians concertrepertoire reikt van oratorium tot operagala's. Dit jaar zong ze Mozarts en Verdi's Requiem in de Guildford Cathedral.
Met veel bijval bracht ze recent Strauss' Vier letzte Lieder in St John Smith's Square. Daarnaast is ze ook houder van de English Song Award.

Werkte in het verleden mee aan