Opleiding
Begon haar opleiding in haar geboorteland Ankara, studeerde aan de Juilliard School of Music in New York en aan het Curtis Institute of Music in Philadelphia, volgde masterclasses bij Elly Ameling en Marilyn Horne.

Carrière
Prinz Orlofsky/Die Fledermaus en Miles/The Turn of the Screw tijdens haar studietijd in New York; lid van een programma voor jonge kunstenaars in het Opera Theatre of St. Louis, in de Opera North in New Hampshire en in de Santa Fe Opera in New Mexico; Dorabella/Così fan tutte, Der Komponist/Ariadne auf Naxos en Bradamante/Alcina in het Curtis Opera Theater; Annio/La clemenza di Tito, Ragonde/Le Comte Ory en Zweite Dame/Die Zauberflöte in de Oper Stuttgart; lid van het jong ensemble van de Staatstheater Nürnberg in het seizoen 2008-'09 en 2009-'10.

Hoogtepunten
Fenena/Nabucco (Rome en Sint Petersburg, gedirigeerd door Riccardo Muti), Elisabetta/Maria Stuarda, Il Piacere/Il trionfo del Tempo e del Disinganno (Oper Stuttgart), Carmen/Carmen (Deutsche Oper am Rhein) en Penelope/Odysseus (Komische Oper Berlin)

Prijzen
Laureaat van de Licia Albanese-Puccini zangwedstrijd, laureaat van de National Council Auditions (Metropolitan Opera) en winnaar van de Marian Anderson-prijs.

Werkte in het verleden mee aan