Afkomstig uit België

Glen D’haenens studeerde film- en televisieregie. Hij begon zijn loopbaan als belichter voor Opera Vlaanderen. Vandaag is hij er hoofd van de dienst licht, geluid, video en special effects. Zijn eerste lichtontwerpen waren voor Zomeropera Alden Biesen: Die lustigen Weiber von Windsor (2002), in een regie van Christophe Gayral, gevolgd door Die Zauberflöte. Met Waut Koeken werkte hij voor het eerst voor de kinderproductie De Toverfluit (Opera Vlaanderen, De Munt, Grand Théâtre de Luxembourg) alsook belichtte hij producties van Guy Joosten voor de toenmalige Operastudio. 
Andere kinderproducties in Opera Vlaanderen volgden zoals Amahl en het nachtelijke bezoek en Aladdin en de wonderlamp (Opera Vlaanderen & Grand Théâtre de Luxembourg en Opéra national du Rhin) - laatstgenoemde productie opnieuw in een regie van Waut Koeken. De samenwerking met Koeken werd verdergezet met Bataclan en Tulipatan (Wiener Kammeroper), Blauwbaard (Opera Zuid), Die Entführung aus dem Serail (Opéra national du Rhin) en de wereldcreatie van Der Turm (Grand Théâtre de Luxembourg) en Blanche Neige (Opéra du Rhin). 
Als huisbelichter in Opera Vlaanderen tekende hij  voor de belichting van Samson & Dalila (regie: Omri Nitzan & Amir Nizar Zuabi), Die Entführung aus dem Serail (regie: Eike Gramss), Il Viaggio a Reims (regie: Mariame Clément) en Tosca. Daarnaast tekende hij lichtontwerpen voor Antwerpen Boekenstad, Wintervuur, Fête de la Fleur in Bordeaux en La Biennale des Antiquairs du Grand Palais (Parijs). Met regisseur Pierre Audi werkte hij samen voor de revival van Zoroastre in de Opéra Comique in Parijs en voor Varèse 360 ° op het Holland Festival en in de Salle Pleyel Parijs en het recital Rolando Villazón in de Nationale Opera Amsterdam. Zijn eerste lichtontwerp voor hedendaagse dans realiseerde hij voor Magdala (2010-’11) (Caroline D’Haese & Leena Keizer).
In het kader van de herneming van de Da Ponte-cyclus in Opera Vlaanderen werkt hij dit seizoen ook samen met Benoît De Leersnyder aan de jongerenproductie H<3RT 2 Get!.