Danser - solist

Afkomstig uit België

© Filip Van Roe

Joëlle Auspert, geboren en getogen in België, begon met dans op negenjarige leeftijd. Ze volgde de balletopleiding aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en begon in 1994 bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen als danseres van het corps de ballet. Binnen het gezelschap klom ze op tot soliste. Doorheen de jaren was Joëlle te zien in tal van producties, zoals Forgotten Land en Psalms van Jiří Kylián, In The Middle, Somewhat Elevated, Artifact, Impressing the Tzar en New Sleep van William Forsythe, en Divertimento No.15 en Theme And Variations van George Balanchine. Naast dans is Joëlle ook gepassioneerd door pilates en lesgeven in klassiek ballet en noemt ze zichzelf een bezige bij die niet kan stilzitten. Sinds 2015 volgt ze de lerarenopleiding Dans om haar bachelor te halen.

Pers

“Und jene einsame Frau - einst Pina Bausch selbst, jetzt die wunderbare Joëlle Auspert - die sich an der Wand entlang tastet [...]” (Orpheus, Boris Gruhl over Café Müller, 07-08/2017)

“Joëlle Auspert bijvoorbeeld, weet het gevoel van machteloosheid van de aandoenlijke, onophoudelijk nerveus ronddrentelende vrouw geloofwaardig te belichamen.” (NRC, Francine van der Wiel over Café Müller, 31/05/2017)

Binnenkort in

Werkte in het verleden mee aan