Solist - tenor

http://www.kennethtarver.com

De amerikaanse tenor Kenneth Tarver wordt beschouwd als een van de veelbelovendste belcantozangers van zijn generatie en is tevens een specialist in het Mozartrepertoire. Na zijn opleiding was hij lid van de Metropolitan Opera’s Young Artist Development Programm en Staatsoper Stuttgart. Ondertussen zong hij in de meest prestigieuze operahuizen en concertzalen onder beroemde dirigenten. Tot zijn recente successen horen Berlioz’ Roméo et Juliette met Valery Gergiev, Ramiro/La Cenerentola in Teatro Colon in Buenos Aires, Rameau’s Les Indes Galantes in Theatre du Capitole in Toulouse onder Christophe Rousset, Glucks Orphèe et Euridice in Staatsoper Stuttgart, Orfeo in Haydn’s L’Anima del Filosofo voor het Budapest Festival onder Adam Fisher, Handel’s Messiah met de New York Philharmonic, Traetta’s Antigone in Staatsoper Berlin en Haydn’s Orlando Paladino in het Concertgebouw Amsterdam. Hij zong ook nog in Haydn’s L’Infedeltà Delusa in het Weense Musikverein onder Nikolaus Harnoncourt.
Daarnaast zong Kenneth Tarver naast het bekende repertoire ook in zelden gespeelde werken onder Alberto Zedda: Rossini’s Moise et Pharaon, L’Inganno Felice, La Gazza Ladra, La Scala di Seta; en met Riccardo Chailly in Stravinsky’s Pulcinella (Concertgebouw Orchestra), Johannes-Passion (Leipzig Gewandhaus Orchester) en Carlo Rizzi: Rossini’s Armida (Edinburgh Festival). 
Tot zijn opnames behoren o.a. de samenwerking met Deutsche Grammophon onder Pierre Boulez en het Cleveland Orchestra; Kent Nagano en de London Symphony Orchestra en met Sir Colin Davis en de London Symphony Orchestra o.a. de prijsgekroonde Berlioz’ Les Troyens. Tevens zong hij voor Opera Rara o.a. in Rossini’s Aureliano in Palmira met Maurizio Benini en voor Harmonia Mundi: Don Giovanni & Idomeneo met het Freiburger Barockorchester onder René Jacobs.
Recent zong Traver in Il Barbiere di Siviglia in Staatsoper Berlin en Genua; Bachs Magnificat met Il Giardino Armonico & Giovanni Antonini; Hasse’s Leucippo in de opera van Keulen, in Le Roi David by Honegger met de Internationale Bachakademie, Stuttgart, en als Arbace in Mozarts Idomeneo; in Don Giovanni in de Nationale Opera van Bergen en Händels Messiah met de Dresdner Philharmonie; Berlioz’ Roméo et Juliette met de Seattle Symphony; Così Fan Tutte & Don Giovanni in Dortmund en St. Petersburg, met Teodor Currentzis & MusicAeterna.

Werkte in het verleden mee aan