Het Kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen bestaat uit een veertigtal enthousiaste jongens en meisjes tussen 7 en 16 jaar. Zij zingen en acteren in producties van Opera Ballet Vlaanderen en maken allerlei boeiende artistieke uitstappen.

Zo worden ze geregeld uitgenodigd voor symfonische concerten, bijvoorbeeld door het Nationaal Orkest van België, Brussels Philharmonic, Antwerp Symphony Orchestra en Casco Phil. De jonge zangers zijn te horen op diverse cd’s en hebben al meerdere (muziek)theaterprojecten achter de rug, onder meer bij NTGent, LOD en Transparant.

Onder leiding van Hendrik Derolez repeteert het kinderkoor iedere zondagochtend in Antwerpen. Naast de zoektocht naar een natuurlijke en zuivere zangtechniek is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en voor de wisselwerking tussen individu en collectief. Dat ieder kind zich thuis voelt in de groep, draagt bij tot het hoge niveau waarop dit koor kan zingen en spelen.

Ontdek alle leden van het Kinderkoor


Audities

Momenteel zijn er geen audities gepland. Wenst u op de hoogte gehouden te worden van komende audities, contacteer Marijke Boudeweel via kinderkoor@operaballet.be.


Het Kinderkoor in beeld

Opnames en publicaties

Het Kinderkoor is ook een veelgevraagde deelnemer aan verschillende opnames. Je kan onze kinderen aan het werk horen in deze recente publicaties:

Binnenkort in

OPERA

Faust

OPERA

De Bekeerlinge

OPERA

La bohème