De Duitse tenor Klaus Florian Vogt werd geboren in in Schleswig-Holstein. Hij studeerde hoorn en zang in Hannover, Hamburg en Lübeck. Hij begon zijn muzikale carrière als eerste hoornist bij het Philharmonisches Staatsorchester van Hamburg. Tegelijk studeerde hij zang aan het Conservatorium van Lübeck.
In '97 beëindigde Klaus Florian Vogt zijn orkestcarrière en werd hij ensemblelid van het Landestheater te Flensburg.
Het volgende seizoen werd hij voor vijf jaar geëngageerd door de Semperoper van Dresden (1998-2003).
Hij breidde er zijn repertoire aanzienlijk uit met rollen als Tamino/Die Zauberflöte, , Hans/De verkochte Bruid, Max/Der Freischütz, Matteo/Arabella Florestan/Fidelio, Lohengrin, Königssohn/Königskinder, Narraboth/Salome, Froh/Das Rheingold, Paul/Die tote Stadt, Eisenstein/Die Fledermaus en tal van andere operetterollen.
Sinds 2003 is Klaus Florian Vogt freelance zanger. Sindsdien was hij o.a. te horen in Der Fliegende Holländer, Fidelio en Parsifal aan de Staatsoper van Hamburg en Le Roi Arthus aanDe Munt/La Monnaie. In Dresden gasteerde hij als Florestean/Fidelio, Tamino/Die Zauberflöte, Tom/The Rake’s Progress en in de creatie van Celan (Peter Ruzicka).
Toekomstige engagementen zijn Fidelio in Keulen, Lohengrin, Euryanthe, Die tote Stadt in Amsterdam en Barcelona, Die Meistersinger von Nürnberg in Toulouse en Genève en Khovanchina in München. Concerten brengen Vogt nog naar het Musikverein in Wenen, het Concertgebouw in Amsterdam, de Philharmonie in Berlijn, het Théâtre des Champs Elysees in Parijs, La Fenice in Venetië, het Festival van de Canarische Eilanden, Straatsburg en Leipzig (9de symfonie van Beethoven met Mo Blomstedt).
In de Vlaamse Opera was hij eerder al te horen als Florestan in Francisco Negrins productie van Fidelio.