De Hongaarse acteur, film­maker en theaterregisseur Kornél Mundruczó maakte in 2014 zijn operadebuut bij Opera Vlaanderen met een fascinerende double bill: Béla Bartóks De burcht van Hertog Blauwbaard in combinatie met een selectie uit Schuberts liedcyclus Winterreise. 
Dit seizoen keert hij terug met De zaak Makropoulos van Leoš Janáček. Mundruczó is een internationaal gevierde cineast die in Cannes al meermaals in de prijzen viel. Het recente White God (2014) won er de filmprijs Un Certain Regard.
Andere langspeelfilms van zijn hand zijn Pleasant days (2002), Johanna (een musical met opera-allures, 2005), Delta (2008) en Tender Son - The Frankenstein project (2010). Sinds 2003 is Mundruczó actief als theaterregisseur. Zijn voorstellingen, Frankenstein-project (2007), Hard to be a God (2010) en Disgrace (2012) waren te zien op verschillende theaterfestivals, waaronder het KunstenFestivalDesArts (Brussel), Wiener Festwochen (Wenen), Festival d’Avignon (Frankrijk), HAU 2012 (Berlijn), Theater der Welt (Essen), De Internationale Keuze (Rotterdam), Novart Festival (Bordeaux), dunaPart (Budapest), POT Festival 2011 (Tallinn) en het Adelaide Festival (Australië).Onder Mundruczó ‘s recente engagementen kunnen we melding maken van de thriller Deeper met de Amerikaanse steracteur Bradley Cooper in de hoofdrol. De video-installatie die Mundruczó realiseerde bij zijn escenering van Winterreise was op ver­schillende locaties te zien in Vlaanderen n.a.v. de internationale vluchte­lingenproblematiek.