http://www.marionammann.ch

De Zwitserse sopraan Marion Ammann werd geboren in Zürich. Ze deed haar eerste opera-ervaring op in de Operastudio van Biel. Daarop volgden gastoptredens als Isolde/Tristan und Isolde in Wuppertal, Keulen en Lübeck; Elsa/Lohengrin voor de Westdeutsche Rundfunk o.l.v. Semyon Bychkov en in de Opera van Leipzig en Salome/Salome en Kaiserin/Die Frau ohne Schatten in de Opera’s van Helsinki en Karlsruhe. Andere gastoptredens waren er in de Opera van Zürich, de Scala in Milaan, de Opera van Graz en het Grand Théâtre in Luxemburg. 
Naast Wagner- en Straussrollen –waaronder Senta/Der fliegende Holländer, Sieglinde/Die Walküre, Elisabeth/Tannhäuser en de titelrol in Arabella - omvat Marion Ammanns repertoire ook Mozartrollen als Dorabella, Elvira en Contessa en vele rollen uit het Italiaanse repertoire: Adalgisa en Imogene (Bellini); Elvira, Odabella, Aida, Lady Macbeth (Verdi) en Tosca en Turandot (Puccini). Concertoptredens brachten haar tot dusver naar onder meer Osterfestspiele van Luzern, de Tonhalle in Zürich en het Concertgebouw in Amsterdam. Het Duitse vaktijdschrift Opernwelt verleende haar de titel van ‘Zangeres van het jaar’ in 2009. Recent was ze te horen als Marietta/Die Tote Stadt in Graz und Chemnitz en vorig seizoen als Isabella/Das Liebesverbot (Richard Wagner) aan de Opéra National du Rhin.
Bij Opera Vlaanderen was ze eerder te gast als Kaiserin/Die Frau ohne Schatten, als Isolde/Tristan und Isolde en als soliste in Mahlers 4de symfonie en Strauss’ Vier letzte Lieder.