Solist - sopraan

Afkomstig uit Frankrijk

http://www.morganeheyse.com

De jonge Franse sopraan Morgane Heyse begon na haar studies als alt­violiste, haar zangopleiding in 2005 aan het Conservatoire Royal de Liege waar ze haar Masterdiploma behaalde in 2014. Daarna werd ze toegelaten tot de International Opera Academy van Gent. De flexibiliteit van haar stem laat haar toe een zeer gevarieerd repertoire te presenteren. Zo zong ze in kleinere operaprojecten Gretel (Hänsel und Gretel), Erste Dame (Die Zauberflöte), Sivene (Le Cinesi), Premier Esprit (Cendrillon), la Princesse et la Pastourelle (L’Enfant et les sortilèges), et Belinda (Dido and Aeneas). Daarnaast zingt ze recent ook in operette bij het Brussels Operette theater.
Morgane werd daarnaast geëngageerd voor projecten in hedendaagse opera en concerten. Ze vormt ook een duo met de pianiste Manon Moemars en treedt op met de vocale ensembles Eclectic Singers en het Orpheus Vokalensemble. Daarnaast is ze ook koorleider van het A Cœur Joie Belgique.
Dit seizoen beleeft ze haar debuut in De Munt/La Monnaie waar ze stand in zal zijn van Lenneke Ruiten voor de rol van Aspasia (Mitridate, re di Ponto). De rol van Papagena in de productie van Opera Vlaanderen is voor haar een debuut voor de grote scene.