Pablo Aharonian werd in Uruguay geboren en is van Armeense afkomst. Hij studeerde klassieke dans bij Raoul Severo. Aharonian was principal bij het Nationale Theater van Uruguay (SODRE), solist voor het Teatro alla Scala in Milaan, principal voor de Carla Fracci Ballet Company en het Teatro Communale di Bologna. In 1982 werd hij door Ivan Nagy uitgenodigd als principal voor het Ballet de Santiago (Chili). Hij danste met o.a. Rudolf Nureyev, Erik Bruhn, Svetlana Beriosova, Ronald Hynd, Ben Stevenson, Natalia Makarova, Marcia Haydée, Richard Cragun, Tamara Grigorieva in choreografieën van o.a. Marius Petipa, August Bournonville, John Cranko, Nicholas Beriozoff, Jerome Robbins, Glen Tetley en Uwe Scholz. In 1993 werd Pablo Aharonian uitgenodigd als principal voor het Stuttgarter Ballet om de rol van Jacques Offenbach te dansen in Maurice Béjarts Gaîté Parisienne.
In 1997 studeerde Pablo Aharonian in Londen de Benesh Movement Notation en hij was er ook gastleraar aan de Central School of Ballet. In 2006 studeerde hij Marcia Haydée's Doornroosje in voor het Ballet Vlaanderen en haar Carmen voor het Teatro Argentino de la Plata. Aharonian studeerde ook Haydée's Doornroosje in voor het West Australian Ballet in 2010 en het Koninklijke Ballet van Zweden in 2012. In 2007 creëerde Pablo Aharonian zijn eigen versie van Doornroosje voor het Teatro Argentino de la Plata en studeerde er Luis Ortigoza's La Bayadère in, wat hij eveens deed voor het Teatro Municipal (Rio de Janeiro) in 2014. Tijdens het seizoen 2008-’09 assisteerde Aharonian Marcia Haydée bij haar nieuwe creatie van Het Zwanenmeer voor Ballet Vlaanderen. Hij werd aangesteld als vast gastleraar voor de New Zealand School of Dance en in 2011 was hij plaatsvervangend artistiek directeur voor het West Australian Ballet in Perth. In 2012 studeerde hij Coppelius, the Wizard (Marcia Haydée) in aan het Teatro Argentina de la Plata.  In 2015 was hij verantwoordelijk voor de dansnotatie voor The Dream of Don Quixote aan de São Paulo Companhia de Dança.
Hij is officieel verantwoordelijk voor de instudering van Marcia Haydée's balletten en een veelgevraagde dansleraar. In 2016 studeert Pablo Aharonian Haydée's Carmen in voor het Nationale Theater van Uruguay (SODRE) and Haydée's Doornroosje voor Ballet Vlaanderen en voor het Koreaanse Nationale Ballet.

Werkte in het verleden mee aan