Solist - bariton

Afkomstig uit Verenigd Koninkrijk

http://www.williamberger.com

De Britse bariton William Berger genoot zijn opleiding aan de Royal Academy of Music in Londen. Hij is winnaar van de Kathleen Ferrier Society Bursary for Young Singers (1999) en van de Internationale Ernst Haefliger Zangwedstrijd (2010). Zijn operarepertoire reikt van Monteverdi over Purcell en Händel tot Mozart met rollen als de titelrol in Dido and Aeneas, Valetto/L’Incoronazione di Poppea, Ercole/Admeto, de titelrol in Imeneo (Händel) en de Mozartrollen Guglielmo en Don Alfonso/Così fan tutte, Papageno/Die Zauberflöte en Almaviva/Le Nozze di Figaro. Hij is tevens thuis in de opera’s van Haydn, Puccini en Janácek.

Belangrijke engagementen waren onder meer Escamillo/Carmen in Theater Luzern, Papageno in de Opéra de Toulon, Charpentiers La descente d’Orphée aux Enfers met de Classical Opera Company in Wigmore Hall (Londen) en Don Alfonso in het Liceu (Barcelona), in een productie van Damiano Michieletto en onder leiding van Josep Pons. Dit seizoen bracht hem onder meer naar het Teatro Sao Carlos in Lissabon als Oreste/Iphigénie en Tauride (Gluck) en naar het Händelfestival in Göttingen in de titelrol van Händels Imeneo.

William Berger vertolkte de rol van Bill/Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny (Weill) eerder bij Opera Vlaanderen bij de creatie van Bieito’s productie en hij debuteerde er eerder dit seizoen als Marcello/La Bohème in de gelauwerde productie van Robert Carsen.