Bach Studies: meesterwerk in spe

Een van de grootste choreografen van het hedendaagse ballet, Benjamin Millepied, maakt binnenkort voor Ballet Vlaanderen zijn allereerste full-length ballet. We geven je drie goeie redenen waarom je 'Bach Studies' niet mag laten liggen!

1) De man van Black Swan

Doet de naam Benjamin Millepied toch geen belletje rinkelen? Je kent 'm nochtans wel! 

De ex-principal van het New York City Ballet is vooral bekend bij het grote publiek als de choreograaf van de Oscarfilm Black Swan, een psychologische thriller met Natalie Portman over een ballerina in datzelfde dansgezelschap.

Millepied, ondertussen ook de partner van Portman, danst zelf ook in de film als haar tegenspeler: 

2) Dé man van het moment in het hedendaags ballet

Maar in de balletwereld is Millepied al veel langer een bekend figuur. Hij is naast ex-danser ook de oprichter van zijn eigen dansgezelschap L.A. Dance Project, en werd gevormd door sterke invloeden van William Forsythe, George Balanchine en Jerome Robbins.

Millepieds erg emotionele choreografieën hebben altijd een sterke band met muziek. Voor het modemerk Maiyet maakte hij een aantal prachtige tableaus onder de titel 'Passage to Dawn':

3) De liefde voor muziek: Bach Studies

Het werk dat Millepied bij ons zal brengen krijgt als titel 'Bach Studies'. Millepied baseert de choreografie op zijn eigen emotionele respons op twee iconische werken van Johann Sebastian Bach.

Het belooft een voorstelling te worden die de innovatieve Bach, met zijn combinaties van verschillende muziekstijlen, ritmes en harmonieën, eer aan doet. Wij zijn alvast benieuwd!

 

Nieuwsgierig naar Bach Studies?

Je kanBach Studiesbewonderen in Antwerpen van 19 tot 26 mei, en in Gent van 2 tot 9 juni.

Ik kom naar Bach Studies