18-19 | Een voorstelling zoals JOY heb je nog niet vaak gezien...

Met twee humoristische en originele choreografie├źn van prominente Zweedse choreografen houden we volgend seizoen met JOY een waar Scandinavisch onderonsje op onze planken. We geven je 3 redenen waarom je erbij moet zijn!

1) Er mag nog eens gelachen worden

In zowel B.R.I.S.A. van Johan Inger als JOY van Alexander Ekman staan de vreugde en de humor centraal. Beide choreografen bieden met hun werk een antwoord op de donkere zijde van het leven: stress, verdriet, ellende...

Ze zien de dans als het ultieme middel om plezier te scheppen, en om dat plezier ook over te brengen op het publiek. Dat werd nog eens tijd! 

2) B.R.I.S.A: een nieuwe wind!

In B.R.I.S.A., dat afgeleid is uit het Spaanse woord voor wind, onderzoekt Johan Inger wat er schuil gaat achter onze alledaagse beslommeringen. De geschiedenis, zo zegt Inger, leert ons dat de allergrootste veranderingen altijd beginnen vanuit de allerkleinste bries. 

Inger creëert letterlijk een wervelwind van een choreografie, compleet met bladblazers en haardrogers, die je tegelijkertijd naar adem doet happen door de snelle interacties van de dansers, en doet glimlachen om de absurditeit van het stuk. 

3) Gewoon JOY!

Bij JOY van Alexander Ekman is het centrale thema 'vreugde'. Wat is vreugde? Kunnen we vreugde opwekken? Welke bewegingen drukken vreugde uit? 

Het werk van Ekman zit tsjokvol van die vreugde en van levenslust, zoals je ook kunt zien in deze 'A Midsummer Night's Dream, een andere voorstelling van Ekman uit 2015: 

JOY belooft een originele avond te worden waarbij je goedgemutst naar huis gaat. En wie wil dat nu niet?

Nog argumenten nodig?

Dat dachten we al! Je kan JOY bezichtigen in Antwerpen van 29 maart tot 2 april, en in Gent van 12 tot 18 april. Schrijf je hieronder in en blijf op de hoogte van de start van de ticketverkoop!