18-19 | Geweld, terreur en paranoia: ontdek Verdi's Macbeth

Volgend seizoen staat met Verdi's Macbeth een duistere adaptatie van Shakespeares werk op ons programma. We geven je drie redenen waarom je deze productie niet wil missen.

1) Een donkere thriller

Is een donkere opera voor jou geen probleem? Macbeth is ongetwijfeld het meest demonische werk van Giuseppe Verdi. De wreedaardige personages komen terecht in een spiraal van machtshonger, geweld en terreur waaruit geen uitweg mogelijk is. 

Om de strijd om de macht te kunnen blijven voeren, wordt er op een slachtoffer meer of minder niet gekeken. De gruwel spat dus van het podium, en daar heb je de juiste regisseur voor nodig...

2) Succesregisseur Thalheimer

Michael Thalheimer is een oudbekende voor Opera Vlaanderen. Gekend van zijn succesproducties La Forza del Destino en Otello mag hij met Macbeth zijn Verdi-trilogie afmaken. 

De producties van Thalheimer staan bekend voor hun duistere en uitgepuurde scènebeelden (vaak zwart-wit) en een grote hoeveelheid bloedvergieten. En laat dat nu net goed bij deze Macbeth passen!

3) Straffe solisten

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt deze Macbeth ook gedragen door twee topstemmen: de veeleisende hoofdrol wordt ingevuld door Thomas Johannes Mayer, die eerder scoorde bij Opera Vlaanderen als Barak in Die Frau ohne Schatten

De Russische Marina Prudenskaya, leading mezzosopraan aan de Staatsoper Berlin speelt de complotterende Lady Macbeth. Een cast om duimen en vingers bij af te likken!

La Forza del Destino (Michael Thalheimer) - 2011-2012

La Forza del Destino (Michael Thalheimer) - 2011-2012

Nog argumenten nodig?

Dat dachten we al! Macbeth is bij ons te zien van 21 juni tot 6 juli in Antwerpen. Schrijf je hieronder in en blijf op de hoogte van de start van de verkoop!