Geweld, terreur en paranoia: ontdek Verdi's Macbeth

Binnenkort staat met Verdi's Macbeth een demonische adaptatie van Shakespeares meesterwerk in onze zaal in Antwerpen. En volgend seizoen kan het Gentse publiek ook meegenieten van deze huiveringwekkende productie. Waarom deze Macbeth zo gewild is, vraag je je af? We geven je drie redenen waarom je deze productie niet wil missen.

1) Een donkere thriller

Mag het voor jou een tikkeltje luguber zijn? Dan is Macbeth je ding. Het is ongetwijfeld het meest demonische werk van Giuseppe Verdi. De wreedaardige personages komen terecht in een spiraal van machtshonger, geweld en terreur waaruit geen uitweg mogelijk is. 

Om de strijd om de macht te kunnen blijven voeren, wordt er op een slachtoffer meer of minder niet gekeken. De gruwel spat dus van het podium, en daar heb je de juiste regisseur voor nodig...

2) Succesregisseur Thalheimer:

MichaelThalheimer is een oude bekende voor Opera Ballet Vlaanderen. Gekend van zijn succesproducties La Forza del Destino en Otello mag hij met Macbeth zijn Verdi-trilogie afmaken. 

De producties van Thalheimer staan bekend voor hun duistere en uitgepuurde scènebeelden (vaak zwart-wit) en een grote hoeveelheid bloedvergieten. En laat dat nu net goed bij deze Macbethpassen!

3) De indrukwekkende solisten

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt deze Macbethook gedragen door twee topstemmen: de veeleisende hoofdrol wordt ingevuld door Craig Colclough, die eerder scoorde bij Opera Vlaanderen als de titelrol in Falstaff.

De Russische Marina Prudenskaya, leading mezzosopraan aan de Staatsoper Berlin, speelt de complotterende Lady Macbeth. Een cast om duimen en vingers bij af te likken!

La Forza del Destino (Michael Thalheimer) - 2011-2012

La Forza del Destino (Michael Thalheimer) - 2011-2012

Ben je geïnteresseerd?

Dit seizoen is Macbeth enkel in Antwerpen te bewonderen, van 21 juni tot 6 juli

Ik wil naar Macbeth in Antwerpen

Volgend seizoen wordt de voorstelling hernomen in Gent, van 21 november tot 1 december. Je kunt nog geen kaartjes kopen voor het nieuwe seizoen, maar via de 'verwittig mij'-knop houden we je op de hoogte als de ticketverkoop start.

Ik wil naar Macbeth in Gent