18-19 | Kijk jij ook zo uit naar Les Pêcheurs de perles?

Marie Vinck, Stef Aerts en de rest van het theatercollectief FC Bergman regisseren volgend seizoen hun allereerste opera. We geven je 3 goede redenen om naar deze Les Pêcheurs de perles te komen!

1) De X-factor van FC Bergman

Dankzij het succes van de reeks Callboys van Jan Eelen zijn onder andere Stef Aerts, Bart Hollanders en Matteo Simoni in het collectieve geheugen gegrift, maar in het theaterlandschap is het collectief FC Bergman al veel langer een household name. 

FC Bergman behoort tot het opwindendste wat het Vlaamse theater de afgelopen tien jaar heeft voortgebracht.

2) Een overrompelende theaterervaring

Met zijn imposante decors en revolutionaire ideeën zorgt FC Bergman vaak voor een overweldigende theaterervaring. Zo bouwden ze voor JR een veertien meter hoog appartementsblok, en veranderden ze voor Van den vos de parterre van de Bourla in een zwembad. Benieuwd wat ze voor deze opera in petto hebben! 

3) Geen alledaagse opera

Les Pêcheurs de perles van Georges Bizet is geen evidente keuze. De opera wordt amper nog opgevoerd en was ook niet de eerste opera die we aan FC Bergman hebben voorgesteld. Maar de jonge theatermakers waren gefascineerd door het verhaal van deze opera, over een verboden liefde die tussen de vrienschap van twee parelvissers staat.

Als we hen een beetje kennen, mogen we er gerust op zijn dat FC Bergman een heel eigen interpretatie aan het stuk zal geven... 


Nog argumenten nodig?

Dat dachten we al! Je kan Les Pêcheurs de perles volgend seizoen bekijken in Antwerpen van 14 tot 31 december, en van 12 tot 24 januari in Gent. Koop je tickets hieronder!