18-19 | Ontmasker jij de dader bij Cardillac?

Volgend seizoen regisseert Guy Joosten met 'Cardillac' een duistere en bloederige whodunnit. We geven je drie redenen waarom je daarbij moet zijn!

1) Je bent een crimi-fan

Geniet je wel eens van een aflevering van The Killing, Silent Witness, Sherlock, of wat ons betreft zelfs Code 37? Cardillac neemt je mee naar het zeventiende-eeuwse Parijs, waar een reeks mysterieuze moorden de hele stad in onrust en hysterie heeft ondergedompeld.

Na een tijdje blijkt dat alle slachtoffers een ding gemeen hebben: ze kochten allemaal sieraden van dezelfde juwelier: de sinistere Cardillac. Maar Cardillac is niet van plan om te stoppen...

2) Een nieuw onbekend meesterwerk

In de tien jaar dat Aviel Cahn bij ons intendant is, heeft hij ons (opnieuw) kennis laten maken met onbekende opera-parels uit het begin van de 20ste eeuw. 

De die-hards herinneren zich wellicht nog Der König Kandalaues (Zemlinsky) of Mahagonny (Weill). En dit seizoen waren de reacties unaniem lovend over Das Wunder der Heliane van Korngold:

Met Cardillac van Paul Hindemith zet Cahn voor een laatste keer zo'n onbekende opera op de kaart. En het belooft een topper te worden met zo'n regisseur aan het hoofd... 

3) De regie van Guy Joosten

Regisseur Guy Joosten voegt met Cardillac een extra ster toe aan een al zeer indrukwekkend palmares. Zo maakte hij ondertussen al meer dan 50 opera's in zeer verschillende stijlen. Hij regisseerde zijn eerste opera bij ons in het seizoen 1990-1991! 

Zijn aanpak, die vooral opvalt door de diepgaande personagevoering, wordt internationaal geprezen en bracht hem in de grote operahuizen van Europa, en naar de Metropolitan Opera in New York. In het seizoen 2009-2010 regisseerde Joosten bij ons het schitterende Wozzeck, net zoals Cardillac een vroeg-twintigste-eeuwse opera.

Benieuwd hoe hij deze thriller Cardillac onder handen neemt!

'Wozzeck' door Guy Joosten in seizoen 2009-2010

Nog argumenten nodig?

Dat dachten we al! Je kan Cardillac in Antwerpen komen bekijken van 3 tot 12 februari, en in Gent van 21 februari tot 3 maart. Schrijf je hieronder in en blijf op de hoogte van de start van de ticketverkoop!