18-19 | Waarom David Aldens Lohengrin anders is dan de andere

Met Lohengrin van David Alden staat er opnieuw een stevige Wagner op ons programma volgend seizoen. Waarom u ook deze niet mag missen? We geven u drie redenen.

1) De stempel van David Alden

Heb jij ook wat flair voor drama? Dan zal je deze Lohengrin zeker kunnen smaken.

David Alden, regisseur van dienst, maakt van elke operaproductie een spektakelstuk! Met zijn voorliefde voor massascènes weet je vaak niet waar eerst kijken.

Zijn vorige passage bij ons, Khovansjtsjina, geeft je daar al een idee van:

2) Monumentale architectuur

Dankzij de monumentale decordesigns van decorbouwer Paul Steinberg (grote bakstenen gebouwen met gigantische ramen en industriële structuren) komt deze Lohengrin echt tot leven. 

The Times gaf deze productie vijf sterren, en zei over het decor:

Indeed, Paul Steinberg’s spectacular designs — evoking monumental architecture gutted by war — include the brilliant wheeze of transmuting Lohengrin’s emblematic swan into a Nazi eagle.

David Aldens Lohengrin in Covent Garden, 2018, (c) The Guardian

3) Een opera over 't Stad

Lohengrin is niet enkel een verhaal van broedermoord, gevallen edellieden en verstoorde huwelijken. Er is ook een kleine rol weggelegd voor... de stad Antwerpen!

Het volledige verhaal vindt plaats in Antwerpen aan het begin van de 10de eeuw. Het verhaal opent met de Hertog van Brabant, en Lohengrin zelf maakt zijn opwachting door met een zwaan de Schelde over te varen. Het duurde 24 jaar, maar deze opera mag eindelijk nog eens thuiskomen.

Nog meer argumenten nodig?

Dat dachten we al! Je kan Lohengrin gaan bekijken in Opera Gent van 20 tot 28 september, en in Opera Antwerpen van 7 tot 23 oktober.

Koop je kaartjes hieronder!