19-20 | Drie greatest hits van Ballet Vlaanderen: Khan / Cherkaoui / Pite

Enkele van de meest gekoesterde dansvoorstellingen van de vorige seizoenen van Ballet Vlaanderen in een drieluik. Wat wil je nog meer? Met Kaash van Akram Khan, Faun van Sidi Larbi Cherkaoui en Ten Duets on a Theme of Rescue van Crystal Pite staan op deze avond drie fantastische voorstellingen op het programma. En dat speciaal in de lijn van het jubileumjaar van Ballet Vlaanderen. Geen betere reden om je agenda vrij te houden voor deze avond!

Wervelen als in een trance in Kaash

Akram Khan, de Brits-Bengaalse choreograaf achter de succesproductie Giselle, gaat voor Kaashop reis naar het verre Indië. In zijn bijzondere dansstijl, gestoeld op de Indiase dansvorm Kathak, geeft Khan in Kaash een eigen visie op Shiva, de god van destructie én creatie.

De dansers wervelen als in een trance over het podium in een meeslepende performance. De wereldberoemde kunstenaar Anish Kapoor maakte rond dit thema een indrukwekkende, poëtische scenografie. 

Dierlijke aantrekkingskrachten

Sidi Larbi Cherkaoui Cherkaoui's Faunis een nieuwe inkijk op de mythische solo van Nijinski op een van de belangrijkste werken uit de muziekgeschiedenis: Prélude à l'après midi d'un faune van Claude Debussy.

In Cherkaoui's interpretatie nemen dierlijke aantrekkingskrachten de bovenhand in het liefdesspel tussen de faun en zijn vrouwelijke tegenpool. Na de première in 2009 kopte The Independent: ‘A gleaming little wonder of a work.’

Tien keer redding

Het veelgeprezenTen Duets on a Theme of Rescue staat volledig in thema van de redding tussen twee personen. De Canadese choreografe Crystal Pite toont in tien intieme duetten een erg persoonlijke interactie tussen twee personen, steeds met de nodige humor en zelfrelativering. Het stuk kon al op heel wat positieve perskritiek rekenen.

Om het in de woorden van Els Van Steenberghe (Knach Focus) samen te vatten:  “Het voelt aan als een ondergronds feestje waarin vijf balletdansers hun spitzen achter de toog zwierden om even helemaal loos te gaan op stevige beats. En of dat vuurwerk oplevert!” 

 

Benieuwd naar Khan / Cherkaoui / Pite?

Je kan Khan / Cherkaoui / Pite van 13 tot 17 maart zien in Theater 't Eilandje in Antwerpen. 

Ik wil naar Khan / Cherkaoui / Pite