19-20 | Opera, ballet en nog veel meer: C(H)OEURS 2020

Na het succes van C(H)OEURS in 2012, maakt Alain Platel een update van die memorabele voorstelling. Met tien dansers en een volledig koor op de scène is het een indrukwekkende performance. Samen met de muziek, de allerbeste stukken uit opera's van Verdi en Wagner, is het een ideale eerste kennismaking met opera én dans. Voor deze nieuwe versie werkt Platel met het koor, de dansers en het orkest van Opera Ballet Vlaanderen.

1) Een mokerslag van Alain Platel

Een voorstelling als een mokerslag. Zo kun je C(H)OEURS 2020 nog het best omschrijven. En hoe kan het ook anders, met tien dansers en een volledig koor op het podium?

In de indrukwekkende choreografie van Alain Platel, indertijd met de dansers van les ballets C de la B, en nu ook met de dansers van Opera Ballet Vlaanderen, stoten dansers en koor elkaar af en trekken elkaar aan. Het kuddegevoel van de massa, daar is het hem om te doen. En hoe je dat als mooi maar tegelijkertijd als gevaarlijk kunt ervaren. Denk maar aan klimaatmarsen, betogingen of opstanden.

2) Greatest hits van Verdi en Wagner

Geen betere soundtrack voor zo'n voorstelling dan grootmeesters Giuseppe Verdi en Richard Wagner. Zelfs als je niets met opera hebt, zul je veel van de fragmenten uit C(H)OEURS 2020 herkennen: het zijn absolute klassiekers. 

Het plaatje klopt ook volledig: in de muziek van Verdi en Wagner krijgt het volk een stem. Ontroerende patriottische anthems die nog steeds onweerstaanbaar aanvoelen - maar die een gevaarlijk kantje kunnen krijgen. 

C(H)OEURS in 2012, © Chris Van der Burght 

3) Een ideale kennismaking met opera en ballet

Het mag duidelijk zijn: C(H)OEURS 2020 is noch opera, noch ballet. En toch is het de beide. Net daarom is het een ideale eerste kennismaking: je krijgt het beste uit beide kunstvormen voorgeschoteld in één avond! 

Toegankelijke en memorabele opera- en koorwerken gecombineerd met de knappe choreografie van Alain Platel: C(H)OEURS 2020 heeft alles in huis om je diep onder de indruk terug naar huis te sturen. Een voorstelling om verliefd op te worden!

Wil je C(H)OEURS 2020 zelf ontdekken?

Je kan C(H)OEURS 2020 van 20 tot 25 maart zien in Opera Gent, en van 29 maart tot 8 april in Opera Antwerpen

Ik wil naar C(H)OEURS 2020