Het spektakelballet van het jaar: RASA [naar La Bayadère]

RASA [naar La Bayadère] wordt een geweldige belevenis. We geven je drie redenen waarom je RASA niet mag missen.

Opera Ballet Vlaanderen brengt graag de grote balletklassiekers. Artistiek directeur Sidi Larbi Cherkaoui gaat bewust op zoek naar choreografen die een nieuwe, frisse versie maken van die klassiekers. Na het schitterende Gisellevan Akram Khan presenteren we dit seizoen RASA, een dansvoorstelling die geïnspireerd is op het ballet La Bayadère uit de 19e eeuw. Cherkaoui vroeg de beloftevolle choreograaf Daniel Proietto om een update te maken van dat werk, speciaal voor het 50-jarige jubileum van Ballet Vlaanderen.

1) Proietto's dansstijl vind je nergens anders ter wereld.

Het originele verhaal van La Bayadère speelt zich af in India, en vertelt over de verboden liefde tussen een tempeldanseres en een krijger. Daniel Proietto reisde naar India om daar de traditionele dansen zoals kathakali en kuchipudi onder de knie te krijgen.

Hij vermengt elementen uit die dansen met hedendaagse bewegingen, maar ook met technieken uit het klassiek ballet. Zijn dansstijl vind je nergens anders ter wereld.

2) Het zal er adembenemend mooi uitzien.

Exuberante kostuums en fantastische make-up, die onze dansers veranderen in kleurrijke personages. Olifantenmaskers, draken en een rijdende tuktuk op de scène. En een gigantische trappenpartij die het volledige podium in beslag neemt. 

RASA is een lust voor het oog. Het is geen toeval dat de kostuumontwerper eerder al met Lady Gaga werkte. Je zal goed moeten opletten om alle details te kunnen spotten. Misschien kom je ineens beter twee keer?

Een voorsmaakje van de decorelementen voor RASA 

3) Vijf sterren voor spektakel

Tijdens RASA [naar La Bayadère] krijg je onze volledige balletcompagnie op het podium te zien - dat zijn al snel vijftig dansers. Zij worden begeleid door een volledig orkest, dat live een gloednieuwe compositie voor je speelt. Een spectaculaire avond, met andere woorden!

Ben je klaar voor RASA [naar La Bayadère]?

Je kan RASA [naar La Bayadère] van 25 januari tot 2 februari zien in Antwerpen en van 7 februari tot 12 februari in Gent. 

Ik wil naar RASA [naar La Bayadère]


Meer over RASA [naar La Bayadère]: