Audities Ballet Vlaanderen seizoen 2017-2018

Ballet Vlaanderen, onder leiding van artistiek directeur Sidi Larbi Cherkaoui en artistiek co-directeur Tamas Moricz, is op zoek naar ervaren vrouwelijke en mannelijke dansers voor het seizoen 2017-2018.

Auditievereisten

We zijn op zoek naar goed opgeleide dansers met een hoog niveau in zowel het klassieke als het hedendaagse repertoire, die met een open geest en vol enthousiasme deel willen uitmaken van een evoluerende compagnie, onder het leiderschap van Sidi Larbi Cherkaoui en Tamas Moricz.

De auditie is uitsluitend op uitnodiging en vindt plaats in de studio's van Ballet Vlaanderen in Theater 't Eilandje (Kattendijkdok- Westkaai 16, 2000 Antwerpen) op zaterdag 18 februari, met een vervolg op zondag zondag 19 februari 2017.

Leeftijds- en lengtevereisten zijn:

  • 18-35 jaar
  • minimumlengte vrouwen: minstens 163 cm
  • minimumlengte mannen: minstens 170 cm

Inschrijven

Lees aandachtig de volgende vereisten en stuur ons alle gevraagde materiaal ruim van tevoren en op een gemakkelijk toegankelijke manier:

  • je volledige cv;
  • een korte biografie (3-10 zinnen);
  • een korte motivatiebrief waarin je vertelt waarom je precies bij onze compagnie wil werken (3-10 zinnen);
  • 3 foto's: een portret, een frontale foto waarop je volledige lichaam te zien is en een arabesque. Zorg ervoor dat je lichaamscontouren duidelijk zichtbaar zijn: draag nauwaansluitende, monochrome danskledij.
  • Video-links van zowel een klassieke variatie (op pointe voor de vrouwen) als een hedendaagse variatie (eventueel met partner).

We verwachten al het materiaal ten laatste op 31 januari 2017 op het e-mailadres balletaudities@operaballet.be. Geselecteerde kandidaten worden persoonlijk gecontacteerd en uitgenodigd voor de auditie.

Inzendingen die niet voldoen aan bovenstaande eisen zullen niet in overweging genomen worden. We beantwoorden en overwegen enkel volledige aanvragen met video-links die online bekeken kunnen worden (enkel Vimeo of Youtube, zonder vereist paswoord en met openbare privacy-instellingen), geen downloadbare bestanden.

Bedankt voor je interesse in Ballet Vlaanderen, we kijken uit heel erg naar je inzending.

Lees meer

Lees ook