Ballet Vlaanderen helpt Belgische film 'Girl' aan Cannes-selectie

De Belgische film 'Girl' van Lukas Dhondt is geselecteerd voor de 'Un Certain Regard'-categorie van het Filmfestival van Cannes. Ballet Vlaanderen, dat een belangrijke bijdrage leverde aan de film, feliciteert regisseur Lukas Dhondt en de hele productieploeg van harte!

De film Girl toont het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Daarvoor trotseert ze de wereld maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt. Lara ondervindt dagelijks het gevecht tussen de realiteit van haar mannelijke biologie en haar vrouwelijke identiteit.

Heel wat scènes werden gedraaid in de studio’s van Ballet Vlaanderen op ‘t Eilandje. Verschillende dansers van het gezelschap zullen te zien zijn in de film: Philipe Lens, Laura Walravens, Brent Daneels, Lara Fransen, Tiemen Bormans en Anaïs De Caster en ook voormalige dansers Alain Honorez en Virginia Hendricksen spelen een personage in de film. Hoe de repetities verliepen, kun je hier lezen. 

Sidi Larbi Cherkaoui, artistiek directeur van Ballet Vlaanderen, creëerde speciaal een choreografie voor deze film. De film zal nu in wereldpremière gaan tijdens het Festival van Cannes in de Un Certain Regard-selectie. Later komt de film uit in België. Proficiat aan Lukas en aan de crew! 

Lees ook: