Ons kinderkoor neemt wraak met BANKET!

In de voorstelling BANKET! (9+) wordt het echtpaar Macbeth belaagd door een groep mysterieuze kinderen. Al snel verandert hun geordende leventje in regelrechte chaos. Het kinderkoor van Opera Vlaanderen kruipt in de rol van de sympathieke saboteurs, die de Macbeths de stuipen op het lijf jagen!

Het kinderkoor oefent op zijn angstaanjagende blikken. © Wendy Marijnissen

Wraak op de Macbeths

Op de terugweg van een schoolfeest rijden meneer en mevrouw Macbeth een kind aan. In paniek besluiten ze het kind niet te helpen, en laten ze het voor dood liggen... 

Plots verschijnt een groep mysterieuze kinderen ten tonele, die uit zijn op wraak. Met allerhande stoten, die schommelen tussen ludiek en luguber, zetten ze het leven van de Macbeths helemaal op stelten.

Het Kinderkoor van Opera Vlaanderen steelt de show in een voorstelling voor kinderen vanaf 9 jaar. Ze spelen allerlei personages uit Verdi's opera Macbethnaast zangeres Zofia Hanna en acteur Bert Dobbelaere.

Ook gommen vergt opperste concentratie © Wendy Marijnissen

Geen Verdi light

De beloftevolle regisseur Tom Goossens (24) haalt voor BANKET! alles uit de kast. Met zomaar een light-versie van Verdi's opera wou hij geen genoegen nemen. Hij maakte een voorstelling over grote thema's als vriendschap, wraak en vergeving, vanuit de leefwereld van de kinderen.

Goossens schreef een nieuw libretto op fragmenten uit Macbeth, om de voorstelling op kindermaat te krijgen. En dankzij het zevenkoppige orkest behoudt het stuk zijn veelkleurige muzikale stijl. 

Blokkentorens

"Het is niet omdat het een kindervoorstelling is, dat we beknibbelen op de magie en de grootsheid waar opera voor staat. Het decor bijvoorbeeld is best indrukwekkend!

Een maquette van het decor van BANKET! © Dennis De Smet

Het decor van BANKET! wordt gemaakt door de visuele artiest en beeldhouwer Conrad Willems. Hij vertrok vanuit het idee van een houten blokkendoos, en maakte een indrukwekkende constructie van blokkentorens, die wel zes meter hoog komen!

Tijdens de voorstelling verandert het decor voortdurend, en de kinderen gaan zelf ook met de houten blokken aan de slag. 

BANKET! belooft dus een topvoorstelling te worden, met ons kinderkoor in een glansrol. Wil je hen graag eens komen bewonderen? BANKET! speelt van 8 tot 12 maart in Opera Gent, en van 27 tot 31 maart in Opera Antwerpen!

Naar de voorstelling!


Lees ook: