Bezoek Opera Ballet Vlaanderen tijdens het Cultuurweekend

Eindelijk! We openen opnieuw onze zalen voor jullie. Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus kan je bij Opera Ballet Vlaanderen binnenwandelen tijdens het cultuurweekend in Antwerpen. Verwacht je aan een resem gratis open repetities en concerten die je een voorsmaakje geven van ons nieuwe seizoen. Reservaties zijn niet nodig.

Wat hebben we voor je in petto?

Zaterdag 28 augustus

Op zaterdag 28 augustus kan je terecht in Theater ‘t Eilandje, waar je een open repetitie van Giselle kan bijwonen. Giselle is een indrukwekkend ballet en een visueel spektakel van sterchoreograaf Akram Khan. Een uitgelezen kans om onze dansers opnieuw aan het werk te zien. Je kan aansluiten om 11u30 en om 12u30.

Daarnaast kan je in Opera Antwerpen binnenwippen bij een open repetitie van ons symfonisch orkest. Zij spelen een best-of van het seizoen 2021-2022 om 12u00 en om 13u30.
 

Zondag 29 augustus

Zondag 29 augustus openen we opnieuw de deuren van het operagebouw voor een repetitie van ons kinderkoor. Zij werken aan ‘Boy’, een muziektheatervoorstelling voor volwassenen van Kyoko Scholiers. De productie schildert een tragisch gezinsportret en neemt ons mee in de wereld van de jeugdhulp. Daarnaast zal het kinderkoor delen uit La bohème zingen, de winterse opera van Giacomo Puccini. Om 10u00, 10u30, 11u00, 11u30 en om 12u00.

Ten slotte kan je diezelfde dag van een mini-concert genieten. Sopraan Elisa Soster is lid van het jong ensemble en zal aria’s zingen uit Der Silbersee, Così fan tutte en La bohème. Iets om reikhalzend naar uit te kijken. De concertjes beginnen telkens om 14u00, 15u00 en 16u00.
 

Meer weten? Bekijk de voorstellingen in detail:

Open repetitie - Giselle

Open repetitie - Symfonisch Orkest Opera Ballet Vlaanderen

Open repetitie - Kinderkoor Opera Ballet Vlaanderen (Boy)

Mini-concert - Elisa Soster