Deze voorstellingen komen ook naar jouw scherm

Onder het motto ‘live wanneer het kan, online zolang het moet’ kondigden wij begin dit jaar het voorjaarsprogramma aan. Omwille van de onvoorspelbaarheid van de pandemie en de maatregelen brengen we de komende weken volgende voorstellingen al naar jouw scherm. Een ticket voor deze online voorstellingen kost slechts €10.


1. Sidi Larbi Cherkaoui - Memento Mori

Streaming op zaterdag 6 februari om 20 uur

Memento Mori. Gedenk dat je zult sterven. Die eeuwenoude Latijnse uitdrukking werd het uitgangspunt voor een erg introspectieve voorstelling. Sidi Larbi Cherkaoui analyseert een gevoel van verveling dat heerst in ons dagelijks bestaan, het vluchtige van het leven en de vraag wat van ons overblijft na de dood.

Lees hier meer over Memento Mori

2. Richard Strauss - Ariadne auf Naxos

Live streaming op zondag 14 februari om 20 uur

Ariadne auf Naxos is misschien wel de inventiefste opera van componist Richard Strauss en librettist Hugo von Hofmannsthal, het succesduo achter Der Rosenkavalier en Elektra. Het is een kluwen van genres en verwikkelingen, een stuk-in-een-stuk, een strijd om de aandacht van het publiek tussen de ‘hoge’ en de ‘lage’ kunsten. We brengen deze illustere, laat-romantische parel in een concertante uitvoering.

Lees hier meer over Ariadne Auf Naxos

3. Annelies van Parys/Gaea Schoeters - Usher

Live streaming op zaterdag 27 februari om 20 uur

In Usher gaan de muzikale werelden van Claude Debussy en de Vlaamse componist Annelies Van Parys een verrassende dialoog aan. Van Parys creëerde samen met librettist Gaea Schoeters een nieuwe kameropera op basis van Debussy’s schetsen voor La Chute de la maison Usher (1908- 1917), naar Edgar Allan Poe.

Lees hier meer over Usher

 

4. Andonis Foniadakis - Palmos

Live streaming op zondag 21 maart om 20 uur

De Griekse topchoreograaf Andonis Foniadakis creëert voor het eerst een voorstelling met het gezelschap van Opera Ballet Vlaanderen. In 2018 stond al zijn Selon désir op het programma, dat in een mum van tijd uitgroeide tot publieksfavoriet. Palmos staat garant voor een overweldigende dansvoorstelling, waarin de thema’s die de wereld op dit moment in de greep houden niet uit de weg gegaan worden. Vooral worden echter ook de individualiteit van elke mens én de dans als uitdrukkingsmiddel bij uitstek gevierd.

Lees hier meer over Palmos

5. Henry Purcell/Kalle Kalima - Dido and Aeneas Remembered

Live streaming op zaterdag 24 april om 20 uur

Dido and Aeneas remembered analyseert onze verhouding tot de tijd. Samen met B’Rock Orchestra en een kleurrijke cast van zangers en acteurs delft David Marton naar de wortels van een eeuwenoud verhaal, en voegt er een nieuw hoofdstuk aan toe. Purcells partituur staat naast gesproken teksten van Vergilius, terwijl nieuwe muziek van componist-gitarist Kalle Kalima een brug slaat tussen de 17e en 21e eeuw. 

Lees hier meer over Dido and Aeneas Remembered