Dit vond de pers van Don Carlos

Het seizoen van Opera Ballet Vlaanderen is met een klepper van start gegaan. Don Carlos van Giuseppe Verdi, in een regie van Johan Simons, kende veel bijval in de pers. Ook het indrukwekkende decor van beeldend kustenaar Hans Op de Beeck en het debuut van onze nieuwe muziekdirecteur Alejo Pérez maakten indruk.

Leefde Verdi nog, hij zou waarschijnlijk met open mond naar deze productie hebben gekeken. Een visueel verbluffende voorstelling.

Kersvers artistiek directeur Jan Vandenhouwe steekt van wal in grote stijl, met de rijkst gestoffeerde en meest complexe opera van Verdi. Don Carlos biedt een vier uur durende pletwals van muziek, met machtige koormomenten.

Stemmenliefhebbers komen volop aan hun trekken.

Gepassioneerd, ontroerend, meeslepend en prachtig in balans met de zangers op de bühne. Alejo Pérez tilt het 'nieuwe' Opera Vlaanderen alvast op een hoog niveau. Zijn debuut als chef belooft veel voor de toekomst.

Een andere constante is het ingenieuze trompe-l'oeil-decor van Hans Op de Beeck. Op het achterdoek projecteert hij een video van een decoropbouw: voor elke scène schuiven er nieuwe coulissen op, die voor een verbluffende perspectiefwerking zorgen.

Kortom: deze productie mag je niet missen

Je kan Don Carlos nog tot 9 oktober ontdekken in Antwerpen, en van 16 tot 30 oktober in Opera Gent.

Ik wil naar Don Carlos

Zo ziet Don Carlos eruit:

Meer over Don Carlos