"Uitgepuurd, breekbaar, hartverscheurend": De pers over Rusalka

Alan Lucien Øyens Rusalka, waarin hij dans en opera met elkaar vermengt, viel in de smaak bij de pers. Dirigent Giedrė Šlekytė kreeg veel lof toegezwaaid, net zoals de verschillende solisten (zowel de zangers als de dansers). De kranten zijn het er alvast over eens: Rusalka is de perfecte voorstelling om deze winterperiode door te komen.

Dirigent Giedrė Šlekytė in actie © Filip Van Roe​

Wie zich afvraagt of kunst vandaag nog voldoende schoonheid te bieden heeft, rept zich maar beter naar de opera. Alan Lucien Øyen maakte een dromerige ‘Rusalka’ – uitgepuurd, breekbaar, onversneden en soms hartverscheurend.

Deze Rusalka is een warme aanrader om de winterdagen wegdromend door te komen.

Dirigente Giedrė Šlekytė verdient alle lof. Zij heeft begrepen dat onder de vloeibare dans een beweeglijk spelend orkest te veel van het goede zou zijn. In plaats daarvan maakt ze van de muziek de rots in de branding.

Øyen koos ervoor alle hoofdrollen te ontdubbelen. Rusalka, haar vader Vodnik en de prins worden vertolkt door een zanger en een danser. Gewaagd, maar het werkt.

Een droom van een productie waar ballet en opera hand in hand gaan en de disciplines elkaar tot een fenomenaal en grandioos niveau optillen. Met stip is het een van de meest emotionele en overweldigende operavoorstellingen die Antwerpen recent te zien kreeg.

Wil je Rusalka graag ontdekken?

Rusalka loopt nog tot 31 december in Opera Antwerpen, en van 9 tot 23 januari in Opera Gent. 

Ik kom naar Rusalka

© Filip Van Roe

Wil je Rusalka graag ontdekken?

Rusalka loopt nog tot 31 december in Opera Antwerpen, en van 9 tot 23 januari in Opera Gent. 

Ik wil naar Rusalka


Meer over Rusalka: