Een nieuwe muziekdirecteur voor Opera Vlaanderen in 2019!

Vanaf seizoen 2019-2020 wordt Alejo Pérez bij Opera Vlaanderen een vast gezicht. Hij wordt aangesteld als nieuwe muziekdirecteur door Jan Vandenhouwe, die vanaf dat seizoen artistiek directeur wordt.

Alejo Pérez is op dit moment in volle voorbereiding van onze seizoensopener Lohengrin, die op 20 september in première gaat. Je kon hem eerder dit jaar al aan het werk zien (en horen) tijdens de veelbesproken productie Pelléas et Mélisande.

Alejo Pérez in Pélleas et Mélisande © Filip Van Roe

Alejo Pérez in Pélleas et Mélisande © Filip Van Roe

Op dezelfde golflengte

De Argentijnse Pérez bewees al dat hij een erg veelzijdige dirigent is met een uitgebreid repertoire. Internationaal geprezen interpretaties van Mozart, Verdi en Wagner wisselt hij moeiteloos af met 20ste-eeuwse werken en nieuwe creaties. Na Pelléas et Mélisande werd Pérez door zowel pers, publiek als de orkestleden warm onthaald.

"Toen ik vorig seizoen de muzikale leiding had over de productie Pelléas et Mélisande, voelde ik onmiddellijk een grote affiniteit met het orkest en alle medewerkers. Ik geloof dat een goede chemie en op dezelfde golflengte zitten van groot belang zijn in elke artistieke onderneming. Daarom zie ik een groot potentieel in een langdurige samenwerking met dit huis."

- Alejo over de samenwerking met Orkest Opera Vlaanderen

Wat brengt de toekomst?

Vanaf seizoen 2019-2020 kan je Alejo bewonderen in ten minste twee opera’s (waaronder de seizoensopener) en drie symfonische programma’s. Hij zal ook adviseren bij het aanstellen van gastdirigenten, de casting van solisten, het aanwerven van musici en koorleden en het samenstellen van het repertoire. 

Van harte welkom, Alejo! 

Wil je onze nieuwe muziekdirecteur nu al aan het werk zien? Kom dan naar Lohengrin! Deze voorstelling speelt vanaf 20 september in Opera Gent, en vanaf 7 oktober in Opera Antwerpen.

Naar de voorstelling


Lees ook