Verdiep je in Verdi in seizoen 2019-2020

Dit najaar staat helemaal in het teken van een van de grootste operacomponisten aller tijden: Giuseppe Verdi. En daar hebben we goede redenen voor. Want niet alleen is Verdi’s oeuvre muzikaal nog steeds van topkwaliteit, het voelt vandaag relevanter aan dan ooit. Met opera, concert, dans en zelfs een focusdag kun je zeker zijn: dit seizoen is het veni, vidi, Verdi!


Don Carlos (opera)

De liefde of de goede zaak: het personage Don Carlos wordt verscheurd tussen twee uitersten. Je wordt gedropt in een gevaarlijk spel van politieke belangen en amoureuze intriges. Ontdek hoe gevierd regisseur Johan Simons aan de slag gaat met Verdi’s levenswerk, en het relevanter maakt dan ooit. Beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck tekent voor een indrukwekkende set.

Twijfel je nog? Hier zijn alvast drie goede redenen om naar Don Carlos te komen.

OPERA ANTWERPEN
19/9 - 9/10

OPERA GENT
16/10 - 30/10

Ik wil naar Don Carlos

Requiem (concert)

De theatrale kracht van Verdi’s Requiem zal je volledig van je sokken blazen. Chef-dirigent Alejo Pérez, vier solisten, het orkest en het dubbelkoor slaan en zalven in dit stormachtige meesterwerk.

OPERA GENT
5/10 - 20:30

DESINGEL ANTWERPEN
8/10 - 20:00

Ik wil naar Requiem

Macbeth (opera)

Een nieuwe kans voor wie de succesproductie Macbeth van Michael Thalheimer vorig seizoen miste! De pers was toen alvast laaiend enthousiast.

Verdi’s meest demonische opera is er geen om vrolijk van te worden. Maar de prachtige muziek en het spannende verhaal brengen je naar het puntje van je stoel. Met een glansrol voor ons vrouwenkoor als onheilstichtende heksen.

OPERA GENT
21/11 -1/12

Ik wil naar Macbeth

C(H)OEURS 2020 (opera/dans)

Choreograaf Alain Platel maakt een voorstelling op bekende koor- en orkestwerken van Giuseppe Verdi en Richard Wagner. Een voorstelling die ballet, opera en nog veel meer combineert.

In tijden van klimaatmarsen, #metoo en burgerprotesten gaat Platel op zoek naar de stem van het volk. Die kan tegelijkertijd mooi en heel gevaarlijk zijn.

OPERA GENT
20/3 - 25/3

OPERA ANTWERPEN
29/3 - 8/4

Ik wil naar C(H)OEURS 2020

Viva Verdi! (Verdi-special)

Op deze bijzondere dag draaien we de spotlight helemaal naar de Italiaanse grootmeester. We trakteren je op een verkwikkend Verdi-bad waarin we de componist op verrassende wijze bekijken en herbelichten.

Ervaring en verdieping gaan hand in hand op deze dag, waarin we zowel de muzikale, de geestelijke als de culturele erfenis van Verdi met een open en frisse blik benaderen. 

OPERA GENT
19/10 - 11:00u

Ik wil naar Viva Verdi!


Meer over seizoen 2019-2020