Eerste hulp bij podcasts

Met 'De stemmen' lanceert Opera Ballet Vlaanderen een heel eigen podcast. Hoor jij het in Keulen donderen bij dat woord? Weet je niet goed waar je die podcast moet vinden, of wat je ermee moet doen? Wij helpen je op weg.


Wat is een podcast?

Een podcast is een audio-uitzending die specifiek bedoeld is om via het internet te beluisteren. Je kan het vergelijken met een radioprogramma, maar het grote verschil is dat een podcast niet op een vast uur wordt uitgezonden: je kan zelf kiezen waar en wanneer je ernaar luistert.

Podcasts heb je in alle soorten en formaten. Er zijn podcasts met persoonlijke, intieme verhalen, podcasts over de politiek of het weer, detective-podcasts die oude moordzaken ontleden... Er is van alles wat. 

Het leuke van online luisteren, is dat je je kunt abonneren op een bepaalde podcast. Je krijgt dan automatisch een melding wanneer er een nieuwe aflevering beschikbaar is. Handig!

Hoe luister ik naar een podcast?

Doordat je kiest waar en wanneer je luistert, heeft iedereen zo zijn eigen podcast-momentjes. Sommige mensen luisteren tijdens het koken, tijdens het sporten of onderweg op de trein of in de wagen. Je luistert best op een rustig moment dat jou goed uitkomt, met een hoofdtelefoon of goeie speakers. 

De meeste mensen luisteren via hun smartphone, maar je kan een podcast ook perfect op je computer opzetten. Zowel Spotify als iTunes hebben een uitgebreide podcast-afdeling waar je gemakkelijk in kan zoeken.

Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je ook een speciale podcast-app downloaden. Zowel via Google Play van Android als de App Store van Apple vind je apps als Pocket Casts of Radiopublic die je luisterervaring nog aangenamer maken. Maar dit is zeker geen must: ook op een smartphone kun je prima via Spotify of iTunes luisteren.

Waar vind ik De stemmen?

In onze eigen podcast De stemmen gaan we op zoek naar de opera die in elk mensenleven schuilt. Elke aflevering bundelt persoonlijke verhalen rond één tijdloos thema dat de kunsten en het leven betekenis geeft. 

Je vindt de podcast op onze website via de knop hieronder, maar ook in alle podcast-apps en op iTunes en Spotify. Als je op de 'abonneer mij'-knop (of 'volgen' op Spotify) klikt, word je automatisch op de hoogte gebracht van een nieuwe aflevering. Veel luistergenot!

 

Beluister De stemmen