Jennifer Davis springt in de bres voor allerlaatste Lohengrin

Jennifer Davis was dé grote revelatie bij de première van David Aldens Lohengrin in London vorig seizoen. Onverwacht neemt ze opnieuw de rol van Elsa op, voor de allerlaatste voorstelling bij Opera Vlaanderen.

Omwille van de aanhoudende ziekte van Liene Kinča, wordt ze in de rol van Elsa morgen, voor de laatste voorstelling van Lohengrin, vervangen door Jennifer Davis. Davis zong de rol al in deze productie bij de première van Lohengrin in Londen aan het einde van vorig seizoen. En dat was een verrassing van formaat. De jonge Ierse sopraan, die tot dan toe vooral kleinere rollen had gezongen als lid van het Young Artist’s Programme van The Royal Opera House, viel toen erg last-minute in voor Kristine Opolais. Pers én publiek waren in elk geval laaiend enthousiast over haar prestatie.

Jennifer Davis... and a star is born.

Jennifer Davis paart onschuld aan kwetsbaarheid op een indrukwekkende muzikale manier

Triomfantelijke prestatie van sopraan Jennifer Davis

Jennifer Davis verleidde ieders oren en greep iedereen recht naar het hart: ze werd meteen dé ster van de avond

De ontdekking van een nieuwe Wagnerster

En ook onze Lohengrin, Zoran Todorovich, moet wegens ziekte zijn laatste voorstelling als Lohengrin afzeggen. Hij wordt in de hoofdrol vervangen door Christian Voigt, een Duitse tenor die zich de laatste jaren met succes is gaan specialiseren in de grote Wagnerrollen.

Redenen genoeg om deze laatste voorstelling van Lohengrin in Antwerpen niet te missen. Of om ze een tweede keer te komen bekijken?

Koop je kaartjes!


Lees ook: