Jong geweld eert grootmeester Zedda

Op 6 januari had Opera Ballet Vlaanderen een bijzonder verjaardagsfeestje gepland. Componist Alberto Zedda, Rossini-specialist en door de jaren vriend aan huis, ging in de bloemetjes gezet worden. Jammer genoeg overleed Zedda in 2017. Wat een verjaardagsconcert moest worden, wordt nu een feestelijk en pakkend eerbetoon aan de grootmeester van een generatie zangers die Zedda zo nauw aan het hart lag.

Het concert kent heel wat gevestigde waarden zoals Nicolo Alaimo,Maxim MironovCecilia Molinari en dirigent Donato Renzetti. Jammer genoeg moest een aantal solisten afzeggen om gezondheidsredenen: Marianne Pizzolato, Mariella Devia en Gregory Kunde zullen er dus niet bij zijn, zaterdag. In hun plaats zullen een aantal rijzende sterren aan het belcanto-firmament van deze hommage een geweldig succes maken.

Zo maakte mezzosopraan Teresa Iervolino alleen al in het afgelopen jaar succesvolle debuten aan de Scala in Milaan, op de Salzburger Festspiele, aan de Opéra National de Paris en in de Bayerische Staatsoper in München. 

Sopraan Salome Jicia, die haar carrière grotendeels begon onder de vleugels van Zedda op het Rossini Opera Festival in Pesaro, was vorig jaar voor het eerste te horen in gerenommeerde huizen als de Royal Opera House Covent Garden in Londen en de Deutsche Oper Berlin. Dichter bij huis was ze met een eclatant succes te horen in een concertante Tancredi bij de collega's van De Munt in Brussel. 

Tenor Enea Scala hoeven we u niet meer voor te stellen: hij stal in 2015 al alle harten van het publiek van Opera Vlaanderen als Rinaldo in Armida en deed dat onlangs nog eens met brille over als Henri de Bruges in Donizetti's Le Duc d'Albe. Daarnaast is hij geregeld te gast in o.a. de Opéra de Lyon, Grand Théâtre de Genève en de Royal Opera House Covent Garden in Londen. 
 

Vlnr: Teresa Iervolino, Salome Jicia en Enea Scala

Het concert belooft het een muzikale klepper van formaat te worden: van het vroege melodrama Tancredi over de iconische komedie Il Barbiere di Siviglia tot de late opera’s uit Rossini’s Parijse periode: het lichtvoetige Il Viaggio a Reims en het ultieme dramatische meesterwerk - de grand opéra Guillaume Tell.

Er zijn nog een paar plaatsen voor het gala. Als je snel bent, kun je er nog bij zijn! 

Tickets

Lees ook: