Kijk mee in de repetities van A Revue

Hoe kijken we binnen 2000 jaar terug op het muziekrepertoire, van opera tot popmuziek? In A Revue formuleert jonge regisseur Benjamin Abel Meirhaeghe daar een antwoord op in de vorm van een retro-futuristisch cabaret. Hij doet dat met een erg diverse cast, die al volop in de repetitiezaal in de weer is. Neem een kijkje achter de schermen!

Muziektheater als teletijdmachine

In A Revue zet zelfverklaarde hofnar Benjamin Abel Meirhaeghe het brede spectrum aan menselijke gevoelens tegenover artificiële intelligentie. Mens en machine gaan de confrontatie aan.

In dit experiment wordt het theater een teletijdmachine. Met een bont gezelschap van zangers, muzikanten, performers, dansers en beeldend kunstenaars onderzoekt Meirhaeghe hoe de muziek van de toekomst zal klinken. Hoe zullen aardbewoners van de toekomst aan de slag gaan met componisten als Purcell, Vivaldi, Mozart of Puccini? Samen gidsen ze het publiek door een nieuwe wereld zonder tijd, genres en gender.

Die fluïditeit wordt ook weerspiegeld in de cast: in dit schouwspel is diversiteit troef. Het team telt zowel klassiek geschoolde dansers als urban hiphopartiesten en bevat vooral heel wat unieke profielen: van baroksopranen over edgy hedendaagse kunstenaars tot een underground doctor in de filosofie en alien popster... A Revue heeft het allemaal.

Zo zien de eerste repetities eruit

Foto's door Sebastiaan Beysen

Benieuwd naar het resultaat?

Klaar voor een wonderlijke avond vol bruisende tableaus en muzikaal experiment à volonté?

Je kan A Revue van Benjamin Abel Meirhaeghe bewonderen op 1, 2 en 3 april in Opera Gent. 

Ik kom naar A Revue


Meer over A Revue: