Kijk mee in de repetities van Bach Studies

De première van Bach Studies van Benjamin Millepied - op 19 mei - nadert met rasse schreden. In de repetitiezaal werken onze dansers volop om zich Millepieds choreografie eigen te maken. Kijk mee hoe dat in z'n werk gaat.

De gerenommeerde choreograaf Benjamin Millepied maakt voor Ballet Vlaanderen zijn eerste avondvullende werk. In Bach Studies onderzoekt hij zijn eigen lichamelijke reactie op muziek van Johann Sebastian Bach. Twee iconische werken van Bach, Partita Nr. 2 en Passacaglia voor Orgel, zijn de ankerpunten voor de choreografie. 

Onze dansers zijn volop in de weer om die heel specifieke, emotionele bewegingstaal onder de knie (!) te krijgen. Maar dat is niet eenvoudig, zegt Millepied zelf: 

"Bachs muziek is geschreven als een wiskundig proces van harmonische principes en sequensen. De uitdaging is om aan al die structuren een fysieke vertaling te geven. We zoeken nu naar wat die complexe structuren en verschillende stemmen in dans betekenen: in bewegingen in de ruimte, afstanden enzovoort." 

Benieuwd hoe de voorstelling eruit gaat zien? Je kan Bach Studies bewonderen in Antwerpen van 19 tot 26 mei, en in Gent van 2 tot 9 juni.

Ik kom naar Bach Studies

Meer over Bach Studies: