Kijk mee in de repetities van Brabants / Cherkaoui

Het tweeluik Brabants / Cherkaoui luidt de start in van een speciaal seizoen voor Ballet Vlaanderen. Het is namelijk 50 jaar geleden dat Jeanne Brabants ons gezelschap oprichtte. Speciaal daarom brengen we een voorstelling van Brabants opnieuw op de planken, naast een heel actueel stuk van Sidi Larbi Cherkaoui. De repetities in aanloop naar de première zijn in volle gang - en dat ziet er zo uit!

Mea Culpa (Sidi Larbi Cherkaoui)

In Mea Culpa confronteert Sidi Larbi Cherkaoui je met thema's zoals ongelijkheid, discriminatie, kolonisatie en slavernij. Je krijgt zowel het perspectief van de dader als die van het slachtoffer te zien. Het is een actuele voorstelling die een aantal pertinente vragen stelt. Wat is de kost is van de nalatenschap van onze voorouders? In hoeverre zijn wij daarvoor verantwoordelijk?

Foto's door Nicha Rodboon

Cantus Firmus (Jeanne Brabants)

Cantus Firmus is een harmonieus, eerder abstract werk. Het heeft in zijn tijd een grote impact gehad op het publiek in Vlaanderen. Verzoening, troost en en herinnering staan centraal in de choreografie, die Brabants baseerde op muziek van Johann Sebastian Bach.

Foto's door Filip Van Roe

Ben je benieuwd naar het resultaat?

Je kan Brabants / Cherkaoui van 20 oktober tot 3 november zien in Antwerpen en van 7 tot 13 november in Gent. 

Ik wil naar Brabants / Cherkaoui


Meer over Brabants / Cherkaoui: