Kom ons bezoeken tijdens de Cultuurmarkt

Een blik achter de schermen, optredens en nog veel meer: deze zondag zetten we tijdens de Cultuurmarkt de deuren van de Antwerpse opera wijd open!

Wat valt er te beleven?

Altijd wel al eens een idee willen krijgen hoe het er achter de schermen van de opera aan toe gaat? Grijp je kans!

Tijdens de Cultuurmarkt kan je een kijkje komen nemen in het prachtige neobarokke gebouw uit 1907, op en rond het toneel, in de grote zaal met het rode pluche en de plafondschilderingen en de foyer. Kostuums en pruiken geven hun geheimen prijs en we tonen hoe een groots decor van droom tot werkelijkheid geraakt. 

Ook een glaasje drinken behoort tot de mogelijkheden, en de hele dag lang vinden er gastoptredens plaats in de Foyer. Is de opera- en balletwereld je vreemd? Onze medewerkers zijn de hele dag beschikbaar om op al je prangende vragen te antwoorden. ‚Äč

Praktisch

Zondag 25 augustus in Opera Antwerpen

10.30u: Deuren open
11.00u: Elk uur gastoptredens in de foyer
13.30u - 18.00u: Rondleiding in de zaal en backstage

Klassiek in de Stad

Opera Ballet Vlaanderen zal dit jaar niet deelnemen aan het jaarlijkse evenement Klassiek in de Stad. Organisatorisch is het niet haalbaar om deze editie erbij te zijn.

“We staan voor een heel druk begin van het nieuwe seizoen, waardoor we helaas deze keuze moeten maken,” aldus woordvoerder Wilfried Eetezonne. “We slaan deze editie over, maar we laten het concept zeker niet los want het idee achter Klassiek in de Stad blijft ook voor ons belangrijk. Op onze opendeurdag tijdens de Cultuurmarkt kan iedereen alvast gratis met ons kennis komen maken.” 

Het openluchtconcert van de collega’s van de Antwerp Symphony Orchestra op zondagavond gaat wel door.