Komt dat zien...

Opera Vlaanderen heeft een hart voor jong, onstuimig talent en geeft getalenteerde zangers aan het begin van hun carrière graag wat ruggensteun. Hoe? Door ze een heel seizoen lang aan ons huis te verbinden.

Aylin en Adam tijdens de repetities van Elektra.

Zowel onze mooie, Turks-Nederlandse sopraan Aylin Sezer, als de Britse tenor Adam Smith hebben intussen hun sprong in het diepe al gehad. Allebei schitterden ze op Klassiek in de Stad, en Aylin kreeg een rolletje in Elektra. Bovendien bleek ze onze perfecte ambassadrice in de tv-show bij Marcel Vathilt. Ook in Khovansjtsjina doen onze beide ‘poulains’ mee. Tijd dus om hen wat beter te leren kennen... en hen een vragenlijstje voor te schotelen.
 

Aylin Sezer

 1. Welke opera/rol zong je het liefst tot nu toe?
  Monteverdi’s Poppea. Ze is manupulatief maar met veel allure en stijl. Dat is spannend om te acteren en te zingen. Zij moet als een zijden sjaal over Nero heen glijden, hem als een fluwelen mantel inpakken en tegelijkertijd een ondoordringbaar ijzeren web om hem heen spannen.
   
 2. Hoe kwam je bij Opera Vlaanderen terecht?
  Ik heb auditie gedaan. Er was interesse en we hebben nog even nagekletst over wie ik ben en wat ik wil met mijn carrière. Ik voelde mij meteen thuis en had een goed gevoel over hoe mijn leven hier zou zijn. Dat gevoel blijkt tot nu toe goed te kloppen.
   
 3. Wat vind je leuk aan Antwerpen?
  Het is een stad met veel charme en gezelligheid, heerlijk eten, mooie winkeltjes en iedereen is hartelijk.
   
 4. Naar welke titel kijk je meest uit dit seizoen?
  Naar Così fan tutte en Don Giovanni. Allebei de rollen die ik daarin zing zijn pittige dames met een sterke mening en flair. Niks ingehouden, daar hou ik wel van.
   
 5. Wat is voor jou puur ontspanning?​
  Een goed glas wijn in goed gezelschap, liefst aan de Middellandse Zee of voor de open haard.
   

Adam Smith

 1. Welke opera/rol zong je het liefst tot nu toe?
  Oh ik heb er zoveel want ikben een fan van het romantische repertoire. Moeilijk te kiezen. Maar… mijn hart gaat uit naar mijn professioneel debuut als Alfredo in La Traviata op het Dorset Opera Festival in het VK. Wat een ervaring en inspiratie dat gaf. Gebaseerd op het boek krijgt dat personage zo’n diepgang, wat een droef verhaal ook. Ik wil Alfredo beslist terug zingen. Vaak!
   
 2. Hoe kwam je bij Opera Vlaanderen terecht?
  Het is een heel fijn gezelschap en ze boden mij de opportuniteit om mijn kunst over de grenzen van het VK uit te dragen. Het is gewoon een sterk huis met het talent om bijzondere producties neer te zetten. Ik kon niet weerstaan. Echt de stap richting toekomst voor mij.
   
 3. Wat vind je van Antwerpen?
  Het is een bruisende, rijke stad. Ik weet niet of ik alles gezien krijg hier. Ik wil echt van mijn tijd hier profiteren om er van te genieten. Het eerste waar ik paf van stond was het treinstation! En dat op wandelafstand van de opera! En dan zijn er de kleine straatjes met winkeltjes, ideaal om op verkenning te gaan.
   
 4. Naar welke productie kijk je het meest uit dit seizoen?
  La Juive. Ik ben een vurige fan van Franse opera en dit is een van de beste ooit geschreven. Ik had het geluk in het Klassiek in de Stad-concert er werk uit te mogen zingen. Hoe mooi en dramatisch. 
   
 5. Wat is puur ontspannen voor jou?
  Relaxen is een belangrijk deel van mijn leven, ik geloof dat het voor een zanger een must is. Ik heb veel gesport: ijshockey, rugby, tennis, maar nu weg van huis is dat moeilijk. Ik ben nog steeds gym-verslaafd, dat wel. Ik train graag, blijf graag fit. Dat moet hier ook om mijn andere verslaving te counteren: chocolade! Laat me maar hard repeteren en werken, zodat ik niet in de verleiding kom.

Lees meer

Lees ook