La Juive wint prestigieuze Duitse theaterprijs: FAUST

De productie van Opera Vlaanderen van La Juive, de opera van Fromenthal Halévy die in 2015 in Gent en Antwerpen gecreëerd werd, heeft de Faust 2016 voor opera gewonnen.

Der Faust is de belangrijkste theaterprijs van Duitsland en werd uitgereikt in Freiburg door het Deutscher Bühnenverein aan voorstellingen die ‘bepalend zijn voor het Duitse theater’. De productie won in de categorie Regie Musiktheater voor de regie van Peter Konwitschny.

Peter Konwitschny blijft zowel zijn artiesten als zijn publiek uitdagen en toont aan dat een 19de-eeuwse grand opéra heel actueel kan zijn. We zijn terecht trots op deze voorstelling en deze prijs, het toont opnieuw dat wij met onze beperkte middelen aan de top van de wereld meespelen en deze prijs is dan ook vooral voor al onze medewerkers die deze productie mee mogelijk hebben gemaakt.

Roberto Saccà als Éléazar, Asmik Grigorian als Rachel en koor in La Juive © Annemie Augustijns

De opera vertelt het verhaal van Rachel, een joods opgevoede vrouw die verliefd wordt op de christelijke strijder Léopold en die zo haar doodvonnis en dat van haar vader Eléazar tekent.

La Juive is een coproductie met Nationaltheater Mannheim, waar de voorstelling vorig seizoen te zien was. De productie werd eerder al genomineerd als Best New Production bij de International Opera Awards 2015. Later dit seizoen is de productie ook te zien in Opéra national du Rhin in Straatsburg. Peter Konwitschny was eerder al te gast bij Opera Vlaanderen met Don Carlos (2010) en Aida (2011).

Meer

Lees ook