'Les Bienveillantes' haalt shortlist FEDORA-prijs!

Opera Vlaanderen is met 'Les Bienveillantes' geselecteerd voor de shortlist van de Fedora Generali-prijs. De wereldcreatie, een bewerking van de gelijknamige roman van Jonathan Littell, staat volgend jaar op ons programma. Aan de nominatie hangt een crowdfundingcampagne vast, die loopt tot 1 juni.

(Beeld: 'Wilde' van Hèctor Parra, (c) Hans Jörg Michel)

Een tijdje geleden lichtten we al een tipje van de sluier op voor ons volgende operaseizoen. De wereldcreatie van volgend seizoen, Les Bienveillantes van Hèctor Parra, zat samen met Continuum van Benjamin Millepied in de voorselectie van de prestigieuze FEDORA-prijs. We zijn heel blij te mogen aankondigen dat het project, naar de bestseller van Jonathan Littell, nu ook tot de eindronde van de prijs is doorgestoten! 

Het boek van Jonathan Littell vertelt over de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog door de ogen van SS'er Maximilian Aue, getuige én mededader. Dat uniek standpunt zorgt voor een oncomfortabele lezing van een verhaal dat ons allen bekend is. 

(Beeld: 'Wilde' van Hèctor Parra, (c) Hans Jörg Michel)

Voor Les Bienveillantes brengen we een unieke en veelbelovende crew samen. Zo durfden we de regie van dit project opnieuw aan de radicale Calixto Bieito toekennen, het enfant terrible dat ondertussen een veelbevraagde gast is in de grote operahuizen. Hèctor Parra, een van de opkomende jonge componisten van het moment, en toplibrettist Händl Klaus wisten we ook te strikken. 

Les Bienveillantes wordt, net zoals de andere genomineerden op de shortlist uit Wenen, Maagdenburg en Aix-en-Provence, op de website van de FEDORA-prijs ondersteund door een crowdfundingcampagne. Wil je graag je steentje bijdragen aan dit unieke project? Ga je gang!

Naar de FEDORA-pagina

Lees ook