'Like flesh' haalt shortlist FEDORA-prijs!

Fijn nieuws! Opera Ballet Vlaanderen heeft met 'Like flesh' de shortlist van de Fedora Opera-prijs gehaald. Daaraan is een geldbedrag van 75.000 euro verbonden.

Like Flesh is een wereldcreatie van Opéra de Lille. Wij brengen de opera in 2023 op de planken als coproducent. 

De makers noemen Like Flesh een hedendaagse mythe in onzekere tijden, een intiem liefdesepos in crisis. Deze duistere multimediale kameropera, gecomponeerd door Sivan Eldar, werd opgebouwd rond actuele thema's zoals queerness en klimaatverandering, en luidt de alarmbel over onze destructieve relaties met elkaar en de wereld.

In fragmentarische scènes wordt het narratief afgewisseld met poëtische monologen van een vocaal ensemble dat het Woud voorstelt. Zij leiden ons door de laatste IJstijd tot aan de zesde massa-extinctie en creëren zo een levendige context voor de drie protagonisten. Muzikaal wordt dit project ondersteund door een kamerorkest en 64 versterkers die verspreid opgesteld staan in de operazaal.

Andere genomineerden voor de Fedora-prijs zijn projecten van LOD muziektheater en het Festival van Aix-en-Provence. In juni volgt de uitreiking.

Coproducenten voor dit project zijn naast Opera Ballet Vlaanderen ook Opéra Orchestre national de Montpellier, Opéra national de Lorraine (Nancy), Le Balcon en IRCAM.

Like Flesh was daarnaast genomineerd voor de Fedora-publieksprijs, maar die konden we jammer genoeg niet verzilveren. Hartelijk dank toch aan iedereen die ons steunde met een stem.

Je kunt meer lezen op fedora-platform.com/discover/nominees#opera

Compositie - Sivan Eldar (Verenigde Staten / Israel)
Libretto - Cordelia Lynn (Groot-Brittannië)
Sounddesign - Augustin Muller (Frankrijk)
Muzikale leiding - Maxime Pascal (Frankrijk)
Regie en decorontwerp - Silvia Costa (Italië)
Video-ontwerp - Francesco D’Abbraccio (Italië)
Assistentie decorontwerp - Alessio Valmori (Italië)
Lichtontwerp - Andrea Sanson (Italië)
Kostuumontwerp - Laura Dondoli (Italië)

Coproducenten voor dit project zijn. Opéra Orchestre national de Montpellier, Opéra national de Lorraine (Nancy), Le Balcon, IRCAM en Opera Ballet Vlaanderen.