'Like flesh' haalt shortlist FEDORA-prijs!

Opera Ballet Vlaanderen is met 'Like flesh' geselecteerd voor de shortlist van de Fedora Opera-prijs. De wereldcreatie is een hedendaagse mythe in onzekere tijden, een intiem liefdesepos in crisis. Stemmen kan tot en met 25 februari.

Opéra de Lille presenteert in 2022 de nieuwe multimediale kameropera, Like flesh. Deze duistere wereldcreatie, gecomponeerd door Sivan Eldar, werd opgebouwd rond actuele thema's zoals queerness en klimaatverandering, en luidt de alarmbel over onze destructieve relaties met elkaar en de wereld.

In fragmentarische scènes wordt het narratief afgewisseld met poëtische monologen van een vocaal ensemble dat het Woud voorstelt. Zij leiden ons doorheen de laatste Ijstijd tot aan de zesde massa-extinctie en creëren zo een levendige context voor de drie protagonisten. Muzikaal wordt dit project ondersteund door een kamerorkest en 64 versterkers die verspreid opgesteld staan in de operazaal.

Compositie - Sivan Eldar (Verenigde Staten / Israel)
Libretto - Cordelia Lynn (Groot-Brittannië)
Sounddesign - Augustin Muller (Frankrijk)
Muzikale leiding - Maxime Pascal (Frankrijk)
Regie en decorontwerp - Silvia Costa (Italië)
Video-ontwerp - Francesco D’Abbraccio (Italië)
Assistentie decorontwerp - Alessio Valmori (Italië)
Lichtontwerp - Andrea Sanson (Italië)
Kostuumontwerp - Laura Dondoli (Italië)

Coproducenten voor dit project zijn. Opéra Orchestre national de Montpellier, Opéra national de Lorraine (Nancy), Le Balcon, IRCAM en Opera Ballet Vlaanderen.

Stem hier op 'Like flesh'