Opera en ballet? Da's kinderspel!

Ook dit jaar staan er weer een aantal spannende en ontroerende kindervoorstellingen op ons programma. Wil je graag je allerkleinste kennis laten maken met opera of ballet? Met deze voorstellingen is dat een makkie.

Als niemand me ziet (7+)

Met je fantasie kun je alles! Een gepeste jongen ontdekt de kracht van zijn dromen, en merkt plots dat die ook in de realiteit hun uitwerking niet missen... Ballet Vlaanderen brengt een prachtige dansvoorstelling op muziek van Debussy en Satie.

Theater ‘t Eilandje: 20, 21 en 23 februari

Koop je kaartjes

BANKET! of De wraak van de Macbeths (9+)

Een mysterieuze groep kinderen zint op wraak en wil de boosaardige volwassen wereld een lesje leren… Maar dat gaat niet van een leien dakje. Een buitengewone operavoorstelling die je de stuipen op het lijf zal jagen!

Theatermaker Tom Goossens en componist Mathias Coppens maken een radicale bewerking van Verdi’s ‘Macbeth’ voor kinderen vanaf 9 jaar. De hoofdrol is weggelegd voor het fantastische Kinderkoor van Opera Vlaanderen.

Opera Gent: 8, 9 en 10 maart
Theater ‘t Eilandje: 27, 30 en 31 maart

Koop je kaartjes!

De Torens van Beiroet

Een verhaal over opgroeien, vriendschap en verzet. Nabila is vijftien als ze van haar ouders op het platteland naar de stad vlucht. Weg van het dorp waar haar vader landarbeider is. Ze jaagt de droom achterna van een liedje op de radio. En ze wil voor het eerst naar de grote stad: Beiroet. Maar in Beiroet is niets wat het lijkt...

Theater 't Eilandje: 7 maart

Koop je kaartjes!


En verder?

Maar naast onze twee blockbusters zijn er nog tal van fijne voorstellingen waar onze jonge vrienden zelf de handen uit de mouwen kunnen steken. Zo zijn er nog: 

Operareis (4+): Wandel door de magische wereld van de operazangers
Doorlopend - Opera Gent en Opera Antwerpen

Het speelgoed van Spalanzani (5+): Bepaal zelf hoe deze opera in mekaar zit!
November tot en met maart - Opera Gent en Antwerpen

Carnavalbal (6+): Buigingen, handjes, slepen en kroontjes… Dans met ons mee!
2 maart Opera Gent - 3 maart Opera Antwerpen

Kunstendag voor kinderen: Het hele operagebouw staat op z’n kop voor onze jongste bezoekers!
18 november Opera Antwerpen


Met je kinderen naar de gewone voorstellingen?

Wil je je kinderen graag meteen meenemen naar het grote werk? Dat kan! Kinderen vanaf 10 jaar kunnen prima mee naar een opera- of balletvoorstelling.

Twijfel je of een voorstelling geschikt is voor jouw kind? Vraag advies op maat bij ons bespreekbureau, onze medewerkers weten het best welke titels het meest geschikt zijn voor een jonger publiek.


Lees ook: