Nieuwe gezichten bij Ballet Vlaanderen!

Maar liefst vijf nieuwe ballerina's en één balletdanser werden aangenomen om onze 'troupe' te vervoegen. Allemaal konden ze een aardig internationaal palmares voorleggen en wisten ze onze strenge balletmeesters te bekoren met hun bravoure.

Ondertussen zijn ze al even aan de slag en kan je hen op de bühne zien bij Onegin. We stellen ze de komende weken één voor één kort aan je voor aan de hand van een persoonlijk vragenlijstje. En de eerste ballerina is...

Nancy Osbaldeston

Nationaliteit: Brits
Danst bij Ballet Vlaanderen als: half-solist
Vorige compagnie: first dancer bij het English National Ballet

 1. Welk ballet heb je tot nu toe in je carrière het liefst gedanst?
  “Mijn top 3 tot dusver... Kenneth Macmillan's Elite Syncopations, Jiří Kyliáns Petite mort en Vera, en een pas de deux die de Belgische choreografe Stina Quagebeur recent voor mij maakte rond het WOI-thema.”
   
 2. Hoe kwam je bij Ballet Vlaanderen terecht en waarom wilde je graag bij ons dansen?
  “Na negen jaar in Londen was ik aan een verandering in repertoire en lifestyle toe. Een oude schoolmaat van me woont hier en ik had goeie dingen gehoord over het gezelschap en de stad, dus leek het me de logische stap om te zetten.”
   
 3. Wat vind je leuk aan Antwerpen?
  “Alles is zo dichtbij. Ik vind het zalig om rond te fietsen. Je kan hier zalig shoppen, vooral op het Zuid met de vintage-adresjes voor kleren en interieur. De koffiebars zijn super, de chocolade...”
   
 4. Naar welke productie kijk je het meest uit dit seizoen?
  Onegin! Ik mag Olga dansen en de muziek is gewoon heerlijk meeslepend.”
   
 5. Wat is puur genieten voor jou? Hoe ontspan je?
  “Pure ontspanning is voor mij in een vakantieoord aan het zwembad liggen met een cocktail en goed boek. Maar tot het zover is, kom ik een eind met yoga, wat heel complementair is met ballet.”


Nancy Osbaldeston danst 'Olga' in Onegin op 17 oktober (Gent) en op 15, 20 & 22 november (Antwerpen).

Lees meer over Onegin
Volg Nancy Osbaldeston op Twitter